Hur man startar ett e-handel bonusprogram

February 5

Hur man startar ett e-handel bonusprogram


Kundlojalitet är den springande punkten i ett framgångsrikt företag. En tegel och murbruk butik kan genomföra ett antal metoder för att behålla kunder, såsom att erbjuda lägre priser och hjälpsam kundtjänst. Men i e-handel industrin, som inte har lyxen att i person kundtjänst, måste företagen hitta kreativa sätt att behålla kunder, som kan besöka konkurrenter med ett klick på en knapp. Ett belöningsprogram är en populär och beprövad metod för att skapa kundlojalitet.

Instruktioner

1 Kontakta din nuvarande webbhotell för att se om det är ett sätt att skapa ett bonusprogram eller generera kuponger. Många webbhotell erbjuder möjligheten att generera kuponger, presentkort, nyhetsbrev och en punktbelöningssystem. Annars måste du köpa programvara från tredje part för din webbplats.

2 Utveckla ett poängsystem för dina kunder som du har råd. Vissa e-handelsföretag erbjuder en punkt avkastning för varje $ 10 spenderas. Varje punkt kan då vara värt $ 1 som ska användas i din butik vid ett senare tillfälle. Detta är i huvudsak en 10 procent rabatt på dina varor. För att säkerställa återkommande föreskriva att punkterna inte ges till kunden förrän returfönstret har gått, såsom 30 dagar efter köpet. Kunden får sedan en månatlig e-postmeddelande med poängsaldo. Fastställa datum för de punkter utgången.

3 Genomföra en remiss program som belönar dem som ta in andra kunder.

4 Design kupong koder som erbjuder antingen en dollar belopp eller en procentsats off av försäljningen. Läs noga igenom ditt lager och vinstmarginal och bestämma rabatten för att säkerställa att du kan förbli lönsam. Överväga avtal med din återförsäljare, se till att de tillåter rabatter av detta slag på sina poster. Också överväga om det finns några andra orsaker alla märken bör undantas från dina kuponger. Inkludera ett utgångsdatum för varje kupongkod. Ditt webbhotell eller tredje parts programvaruleverantör gör att du kan automatisera utgångsdatum så att din kundvagn kommer att avvisa alla utgångna kuponger. Skicka in dina kuponger till kupong platser såsom Retailmenot.com och Slickdeals.net.

5 Skapa en länk på din webbplats och i kassan som gör att kunder eller nykomlingar att registrera dig för din bonusprogram. Utveckla ett nyhetsbrev som skickas till alla kunder informera dem om det nya programmet. Har ett system för igenkänning av de kunder som prenumererar och de som inte gör det. Ditt webbhotell eller tredje parts programvaruleverantör bör integrera med din nuvarande kunddatabas och automatisera denna process. Ingenting kommer att reta en kund mer än att ta emot ett e-postmeddelande att de valt bort.

6 Skapa ett regelbundet nyhetsbrev för dem som väljer att registrera i bonusprogrammet. Nyhetsbrevet kan innefatta kampanjer, såsom dubbelpunkt belöningar på vissa poster.

Tips

  • Varje nyhetsbrev bör ha en unsubscribe alternativ inom den.
  • Tänk på att syftet med din bonusprogram är att föra tillbaka tidigare kunder och uppmuntra fler inköp. Om du ser att detta inte är ett resultat, överväga att ändra eller slutar din bonusprogram.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com