Skillnad i en Laptop & en skrivbords CPU

August 13

Skillnad i en Laptop & en skrivbords CPU


Bärbara och stationära datorer har flera gemensamma drag. De mest uppenbara skillnaderna är i portabilitet; en bärbar dator är lätt bärbar, medan en stationär används bäst på en stationär plats. De typer av uppgifter som du kan utföra är ganska lika mellan bärbara och stationära datorer, i synnerhet eftersom det finns en stor mängd olika mellan billig, budgetmodeller och top of the line modeller.

Storlek

Eftersom en bärbar dator måste vara bärbar, är storleken begränsad, liksom vikten. En mindre, mer kompakt dator har en mindre CPU som typiskt har mindre ström än en stationär dator, som kan vara ganska stor, eftersom den inte behöver flyttas. Storleken kan variera kraftigt i både bärbara och stationära datorer. Vissa stationära datorer har mycket små komponenter, medan bärbara datorer kan vara allt från stora, skrymmande modeller till lätta, tunna modeller.

Prestanda

Eftersom den stationära datorn är ofta större i storlek än den bärbara datorn, det finns mer utrymme för att installera större datorkomponenter, vilket kan resultera i ökad prestanda. Stationära datorer kan vara perfekt för någon som tycker om "tunga" datoranvändning, såsom spel, eftersom komponenterna kan bearbeta en hel del på en gång. Bärbara datorer i allmänhet fungerar bra för lättare prestanda, men både stationära och bärbara datorer kan anpassas till att omfatta processorer som förbättrar prestanda.

Kraft och Värme

Stationära datorprocessorer, på grund av sin större storlek kräver mer ström än en bärbar dator. En bärbar dator har mindre komponenter och kan rinna av på batteriet, eller det kan vara inkopplad. En stationär har större komponenter med mer kraft, och det genererar mer värme och kräver större fläktar svalna till enheten för optimal prestanda. En bärbar dator allmänt har små fläktar som är tillräckligt kyla datorn under användning.

Pris

Typiskt, stationära datorer är något billigare än en bärbar dator. Det finns en mängd i dator prissättning dock, och en budget bärbar dator kan hamna kostar mindre än en högre kvalitet på skrivbordet. Om du bedöma pris baserat på prestation, då många datorer skulle ha en hög prestanda till ett lägre pris, helt enkelt därför att de komponenter i datorn inte är utformade för att vara mindre och portabel. Inom både bärbara och stationära datorer, det finns ett stort utbud av produkter som passar din budget och behov.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com