Dell GX280 CPU Fläkt Problem

April 24

Dell erbjuder ett antal olika systemalternativ för dess OptiPlex GX280 linje av datorer, var och en med en annan typ av tornhuset. Oavsett utseende, hus varje dator en fläkt belägen direkt ovanför CPU kallas en kylfläns. Denna komponent är utformad för att bidra till att skingra den värme som alstras av CPU under drift, och hindra den viktiga chip från överhettning. Olika faktorer kan orsaka kylflänsen fel, lämnar din CPU, och hela datorn tornet, utsatta för värmeuppbyggnad.

föråldrade BIOS

Filerna som är ansvariga för att kontrollera hastigheten och driften av GX280 interna fläkt och kylfläns finns i maskinens BIOS-programvara. BIOS är inbyggd i moderkortet, och kan bli föråldrade över tiden, vilket orsakar ineffektiv drift av andra komponenter. Kolla Dells supportwebbplats för uppdateringar i samband med BIOS-filer på ditt system. Uppdatera BIOS kan vara riskabelt för nybörjare datoranvändare, som eventuella misstag installera de nya filerna kan göra din maskin oanvändbar.

Lös Kylsystem

Som fans fungerar, kan de vibrera deras hölje och så småningom arbeta sina anslutningar loss från systemets torn. En lös fläkt eller kylfläns kanske inte fungerar så effektivt som en ordentligt säkrade en och tillåta värme att bygga internt. Kontrollera anslutningarna av kylflänsen och fläkt för att säkerställa att de är alla tätt och säkert, och kontrollera att komponenterna sitter ordentligt.

smuts

En smutsig kylfläns kommer inte att fungera så effektivt som en ren, och luftburet smuts, damm och ludd kommer att samlas på kylnings komponenten över tiden. Stäng av din GX280 och öppna tornet för att inspektera kylflänsen och fläkten för samlas smuts. Använd konserverad luft för att blåsa skräp utanför kylsystemet, eller använd en mjuk borste eller ren trasa för att torka bort envisa damm. Du kan behöva koppla från och ta bort kylflänsen för att rengöra den ordentligt.

Torkades Värmepasta

Ett tunt skikt av ett ämne som kallas termisk pasta är inklämt mellan CPU-chip och kylfläns för att hjälpa till att flytta värmen mer effektivt. Med tiden kan pastan torka ut och misslyckas med att hjälpa till med värmeavledningen. De flesta elektronikaffärer säljer ersättnings pasta, även känd som kylpasta eller fett, så att du kan förnya denna skyddande skikt. Använd din bruksanvisning för att ta bort kylflänsen, rengör CPU med några tvättsprit för att ta bort den gamla pasta och lägga ett nytt lager värmeledare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com