Vad är nytt i iPhone 5?

February 22

Vad är nytt i iPhone 5?


Varje år, som ett urverk, miljontals människor runt om i världen väntar ivrigt för en man att föra dem deras hjärtas önskan. Nej, inte Santa Claus - VD för Apple. Frisläppandet av en ny iPhone gnistor en frenesi i både konsumenter och media, och 2012 var inget undantag. Förbeställningar för iPhone 5 toppade 2.000.000 i mindre än 24 timmar - dubbelt så stor som iPhone 4S - och kunder började rada upp på Apple butiker så tidigt som en vecka i förväg av lanseringsdatum September 21.

Även om iPhone 5 inte utgör en fullständig översyn av den ikoniska smartphone - många av de bästa nya funktionerna är en del av iOS 6, som finns även för tidigare versioner - den innehåller några betydande förändringar, både i design och hårdvara.

Design

Vid första anblicken, inte den fysiska utformningen av iPhone 5 inte verkar vara mycket annorlunda från dess föregångare: rektangulär med rundade hörn, samma bredd, endast en tredjedel av en tum längre och tillgängliga på vanligt svart och vitt. Plocka upp, dock, och skillnaden är omedelbart uppenbar. Den nya telefonen är märkbart lättare och tunnare än iPhone 4S, även om det fortfarande känns betydande i handen. Apple har också brutit sig loss från sin traditionella 3 1/2-tums skärm som används i tidigare versioner, flytta till en högre - men inte större - 4 tum, 1136 x 640 bildpunkter Retina-skärm med 44 procent större färgmättnad.

Exteriör

Övergången från en smart, all-glas exteriör anodiserat aluminium på ryggen och sidorna gör frågan om fula fingeravtryck fläckar nästan föråldrade, men tar upp ett nytt problem: early adopters rapporterar att det nya materialet är mer lätt repas än Gorilla Glass under de senaste två versioner.

lightning Connector

Påstås som en eftergift till 18 procent tunnare telefon, Apple ersatt den traditionella dockningskontakten - används av iDevices för år, inklusive rakbladstunna Nanos - med sin nya, egenutvecklade åtta-polig digital kontakt heter Lightning. Om du har en samling av iPhone tillbehör redan måste du köpa en adapter för att använda dem på iPhone 5. Tyvärr gör adaptern som säljs av Apple inte stöder video eller iPod-out funktioner, vilket innebär att vissa tillbehör kan vara oanvändbara eller förlora tillgång till vissa funktioner med den nya telefonen.

Hårdvara

IPhone 5 förpackningar också gott om förändringar på insidan. Telefonen använder den nya A6 chip, vilket gör telefonen upp till dubbelt så snabbt som iPhone 4S och ge bättre grafikprestanda för spel och program. Processorn är inte det enda som fick snabbare heller. IPhone 5 är kompatibel med 4G LTE, som stödjer nedladdningshastigheter på upp till 100Mbps. Kombinationen av det nya chipet och iOS 6 ger bättre batteritid, ger upp till åtta timmars samtalstid eller surfa tid och 10 timmars videouppspelning på en enda laddning, enligt Apple.

Kamera och video

Den bakåtvända iSight-kamera har i huvudsak samma tekniska specifikationer som den 4S, båda innehåller en 8-megapixelsensor. Den framsidan Facetime kamera -nu centrerad på toppen av telefonen - har uppdaterats från sin ynka 0,3-megapixel VGA-upplösning till 1,2 megapixlar och kan spela in HD-video. Kameran app innehåller också några nya funktioner, bland annat möjligheten att ta panoramabilder, samt förbättrad hastighet tack vare snabbare processor. Facetime fanatiker inte längre bundna till Wi-Fi; Om din operatör och planera stöd det, kan du nu göra videosamtal över en mobilanslutning.

A Better Siri

Siri var en av de funktioner flaunted när iPhone 4S debuterade, men röstaktiverad virtuell assistent mottogs med blandade recensioner från kritikerna och utlöste stämningar från användare, som ansåg att Apple falskt hade spelat upp hur väl tjänsten fungerade. Med lanseringen av iOS 6, har Apple lovat förbättringar av tjänstens noggrannhet tillsammans med nya funktioner som integreras med Opentable och Yelp, tillsättning av sport och film information och möjligheten att öppna program med röstkommandon. Siri kan också integreras med Apples nya Maps - ersättare för de tidigare ingående Google Maps - att ge turn-by-turn navigering.

iOS 6

Med mer än 200 nya funktioner, representerar iOS 6 en betydande uppdatering till Apples mobila operativsystem. Det är mer socialt än någonsin, lägga Facebook integration och införa Bildström delning, vilket gör det möjligt att skapa en delad mapp med dina foton med utvalda vänner och familj. Den nya Passbook app är utformad för att hålla digitala versioner av butikslojalitetskort, presentkort, biljetter och boardingkort som kan skannas direkt från telefonen, vilket eliminerar behovet av att genomföra den faktiska kort eller papper med dig.

Hopplock

Ett fullt reimagined App Store gör det lättare att upptäcka nya program, lära sig om dem och hämta uppdateringar. Webb förstärks med införandet av full-screen surfar iCloud flikar och en lista läsning offline i Safari. Telefonen komponenten genomgick också stora förändringar. Istället för att bara svara på eller sjunkande samtal, nya alternativ kan du skicka ett samtal till röstbrevlådan, skicka ett snabbt meddelande stället för att svara och ställa in en påminnelse så att du inte glömmer att ringa tillbaka senare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com