Hur man uppgraderar Stationära datorer Grafikkort

March 23

Grafikkortet, även kallat grafikkort, är det primära maskinvarukomponent som gör vad du ser på skärmen. Men mestadels irrelevant för grundläggande datoranvändning, kommer grafikkortet spelar in när strömmande video, titta på DVD / Blu-strålar, spela 3D-spel eller köra någon typ av rendering ansökan. Eftersom tekniken förbättras ständigt, ett grafikkort som är high-end i dag kommer att föråldrad i två år. Out-of-date hårdvara påverkar slutligen datorns prestanda, göra program laddas långsammare och utför trögt totalt. Uppgradera grafikkortet kommer att förlänga livslängden på datorn och öka prestanda.

Instruktioner

1 Visa ditt moderkort specifikationer för att se vilken typ av expansion slot har, såsom PCI-E eller AGP. Det nya kortet måste vara kompatibla med moderkortet. Om du inte vet på rak arm eller inte har moderkortet dokumentation, ladda ner ett system benchmarking program som AIDA32 eller CPU-Z för att hitta denna information.

2 Koppla bort datorn från strömkällan och koppla all kringutrustning, inklusive mus, bildskärm, tangentbord och alla USB-enheter. Lägg datorn på sidan och använda en skruvmejsel för att ta bort sidopanelen skruvarna. Skjut sidopanelerna för att avslöja moderkortet.

3 Leta efter den aktuella grafikkortet. Kortplatsen är i allmänhet ligger nära centrum av moderkortet, ovanför en rad mindre, vita PCI-portar. Vissa moderkort ange namnet på den hamn under eller vid sidan av den port som du kan se med hjälp av en ficklampa.

4 Öppna spärren till höger om den port som håller kortet på plats. I förekommande fall, koppla bort kortet från datorns nätaggregat och skruva loss skruven som håller kortet på plats på konsolerna till vänster om kortplatsen. Använd båda händerna för att försiktigt dra ut kortet facket.

5 Sätt det nya kortet ordentligt i kortplatsen. Om det behövs, bifoga kortet till en av datorns nätaggregat kontakter och skruva fast kortet på plats på konsolen till vänster. Anslut datorn till strömkällan. Anslut bildskärm, mus och tangentbord. Starta datorn. Datorn ska vända på som vanligt och du bör se de vanliga startskärmarna. Om detta inte sker, kontrollera det nya kortet sätts in på rätt sätt.

6 Sätt tillbaka sidopanelerna och anslut återstående kringutrustning när du har bekräftat att maskinen startas upp ordentligt. Installera den nya kortets drivrutiner video från installations-CD eller från tillverkarens webbplats för att slutföra uppgraderingen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com