Hur aktiverar jag Java på Windows XP?

October 10

Med en mängd olika datorer som ansluter till Internet för olika funktioner, oavsett om det blir karta riktningar eller spela ett pusselspel, vill du ha en gemensam plattform som är tillgänglig för alla. På så sätt behöver du bara att skapa programkod för ett utrymme, i stället för att skapa kod för alla dessa skilda plattformar. Det är där Java kommer in. Även om det inte är den snabbaste lösningen, ger det en säker, gemensam miljö för en mängd olika online-aktiviteter (och Blu-ray-skiva eller mobiltelefon navigeringsskärmar).

Erhålla Java Runtime Environment (JRE)

När du går till Youtube eller PopCap Games, kommer du förmodligen se ett meddelande i din webbläsare som du behöver för att installera Java eller Flash, med en länk som tar dig till en nedladdningssida för dessa plattformar. Flash fungerar ungefär som Java, men det har en mycket mindre storlek och lastning hastighet, så det har blivit mer populärt.

När du klickar på Java nedladdningslänk kommer du till nedladdningssidan som är specifik för operativsystemet. Så om du är, till exempel, på en Mac laptop och behöver installera Java på en Windows XP-skrivbordet, måste du klicka på länken från din dator i stället. Nedladdningen är vanligtvis runt 20 megabyte (MBS).

Installera JRE

När du når nedladdningssidan, kommer du att presenteras med de faktiska nedladdningslänkar, som är uppdelade i 32-bitars och 64-bitars alternativ. (Om du inte vet vilken du ska välja, gå med 32-bitars nedladdning). Bara spara filen på skrivbordet, dubbelklicka på den nedladdade filen för att starta installationsprogrammet, klicka dig igenom några uppmaningar, och Java kommer att installeras på din dator. Ingen omstart är nödvändig.

Java kan installera ett program i aktivitetsfältet (ner på det nedre högra hörnet, bredvid klockan) kallas Quick Starter. Efter att ha det installerat och aktivt gör Java för att ladda sin programkod snabbare. Utan den, kan det ta upp till 30 sekunder för att starta en Java "applet." Du kommer inte se detta i Windows Vista, eftersom det har sin egen allmänna beteende för hantering av förladdning av mjukvara och data.

Om du befinner dig i en företagsmiljö, är det möjligt att din IT-administratör har inaktiverat eller blockerat Java på din dator. I så fall kontakta honom eller henne för alternativ.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com