Ubuntu låser Medan Konfigurera maskinvara

April 9

När du installerar Ubuntu, konfigurerar Ubuntu installationsinställningar hårdvara att arbeta på din dator. Om något går fel, hänger installatören och inte utvecklas inte vidare. Problemet kan vara allt från problem med din kopia av Ubuntu till problem problem med manuellt installerade drivrutiner för ansluten hårdvara. Använd felsökning för att bläddra ner och hitta specifika problem.

kärnmoduler

I Ubuntu, till förarna som berättar operativsystemet hur fungerar och kommunicerar med datorns hårdvara finns i Linux-kärnan. Denna kärna innehåller tusentals olika moduler för olika typer av hårdvara. Hårdvaran konfigurationsprocessen i installations konfigurerar kärnan endast ladda drivrutinerna för din hårdvara när du startar datorn. Till exempel när du startar datorn, endast de funktioner som krävs för din specifika grafikkort belastning. Om installationsprogrammet hittar maskinvara som är ansluten till datorn som kärnan inte har en modul, kan installatören hänga. En möjlig lösning för att fixa den hängande installations är att koppla bort externa enheter, som skrivare och flash-enheter, och sedan försöka installera Ubuntu igen. Kärnan ofta inte har drivrutiner för kringutrustning som standard, och du måste manuellt lägga till dem efter att ha installerat Ubuntu.

Bad ISO-avbildning

Du kan hitta ISO-bilder för Ubuntu installationsskivor över hela Internet. Inte alla av de tillgängliga bilderna är giltiga Ubuntu bilder, och ibland dåliga skivor är skadlig. Men ibland är de giltiga bilder som har felmärkta. Till exempel kan en 64-bitarsversionen av Ubuntu att felaktigt som en 32-bitarsversion. Om du försöker installera fel version av Ubuntu för din dator, kan installatören hänga medan konfigurerar hårdvaran. Varje giltigt Ubuntu ISO har en unik MD5-hash som identifierar det. Kontrollera MD5-hash för ISO mot den officiella förteckningen som finns på Ubuntu.com. Processen för att kontrollera MD5-hash varierar kraftigt beroende på vilket operativsystem du använder. Om ISO: s MD5-hash är felaktig, hämta rätt ISO från en officiell Ubuntu spegelsida.

boot Issues

Om du har installerat Ubuntu ordentligt och det hänger under hårdvarukonfigurationen punkten vid uppstart, kan problemet också vara nödvändigt att ställa in uppstartsparametrar. Ändra uppstartsparametrar beror på hur du har konfigurerat datorn. Generellt måste du ändra parametrarna i Grub2 använder Boot Manager Ubuntu. Slutligen, om du manuellt installerat en drivrutin och Ubuntu hänger vid uppstart, se till att du har installerat rätt drivrutin för din hårdvara och version av Ubuntu. Kontrollera också att se till att du slutfört alla nödvändiga åtgärder för att installera och konfigurera drivrutinen.

Andra möjliga problem

Installationsprogrammet kan hänga på grund av problem med skivenheten på datorn. För att se om detta är problemet, försök att installera Ubuntu från en USB-enhet. Du kan också prova en alternativ, textbaserade Ubuntu installationsskivan för en mer minimal Ubuntu installation. Andra problem är oftast resultatet av Linux-kärnan på installationsskivan behöver särskilda instruktioner för att konfigurera din dators hårdvara. För att åtgärda detta måste du starta CD med uppstartsparametrar. När du ser på personikonen längst ned på skärmen när CD stövlar, trycka på valfri tangent. Tryck sedan "F6" för att ställa uppstartsparametrar. De parametrar som du behöver för att ställa in beror på din dator. Sök Ubuntus online-dokumentation och community forum för alla kända, nödvändiga parametrar för datorns specifika märke och modell.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com