Hur identifierar jag Data Communications Protocol Type?

May 10För datakommunikation ska ske måste en kommunikationsenhet som består av ett system med hårdvara och mjukvara finns. Ett protokoll är en uppsättning regler som styr och övervakar datakommunikation. Ett protokoll är en harmonisk överenskommelse mellan kommunicerande enheter. De protokoll och standarder definierar den information som kommuniceras, hur det kommuniceras och när det kommuniceras. Datakommunikations standarder är kategoriserade efter de facto "av faktum" eller "av konvention" eller de jure "lag" eller "genom reglering."

Instruktioner

1 Skicka ett meddelande eller ett kommando. Paketet börjar sin resa --- Application Protocol samband med meddelandet eller kommandot förbereder paketet för hantering av Transport Layer protokollet.

2 Börja data inkapsling. Protokollen vid Transport Layer starta data inkapsling av ett paket. Baserat på det protokoll som används, är Transmission Control Protocol (TCP) hänvisas ofta till som det förbindelseorienterade protokoll på grund av dess garanterad leverans av data till den mottagande värden. User Datagram Protocol (UDP) är ett anslutningslöst protokoll. UDP är enklare av de två protokollen som inte är tillförlitliga.

3 Förbered för leverans genom att formatera segmenten och paket i IP-datagram. Nätverkslagret, eller Internet lager, Internetprotokollet, eller typiskt kallat IP använder fyra andra stöd protokoll: ARP, RARP, ICMP, och IGMP. IP är transmissionsmekanism som används med garanterar inte en levererad överföring på grund av dess opålitliga och anslutningslöst protokoll.

4 Formatera IP-datagram i en ram. Data Link Layer är ansvarig för bindningen till datagrammet med ett sidhuvud och sidfot. Ramen huvudet innefattar en cyklisk redundanskontroll fältet, fältkontroller för fel som ramen färdas över nätverket media.

5 Förbered ram för sändning. Det fysiska skiktet mottar ramarna från datalänkslagret, sedan omvandlar IP-adresser i maskinvaruadresser som är lämpliga för nätverket media. Överföring av ramarna påbörjas och genomförs.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com