Fördelar och nackdelar med trådlöst internet i motsats till kabel internet

January 27

Fördelar och nackdelar med trådlöst internet i motsats till kabel internet


Trådlösa och kabelanslutningar är fortfarande de två mest populära sättet att få tillgång till Internet. Kabel Internet använder sig av Ethernet-kablar för att överföra data, medan en trådlös anslutning sänder datasignaler genom luften. Båda formerna av internet är oumbärliga i många hem, institutioner och kontor. Oavsett om du använder Internet trådlöst eller med hjälp av kablar, kommer du att stöta flera fördelar och vissa nackdelar också.

installationsprocessen

Installationsprocessen för kabel Internet är tidskrävande och komplicerad. Du måste dra kablar genom alla områden där du önskar internetuppkoppling i hemmet eller på kontoret. Trådlösa nätverk är mycket enklare att installera. Köp en trådlös router och ett nätverkskort, om du behöver en. En adapter låter din dator eller mobil enhet kommunicerar med routern.

Kosta

Trådlöst internet tenderar att vara något dyrare än kabel Internet. De enheter som du måste köpa kräver en hög initial investering. Med kabel Internet, kan kabelbolaget ta ut en liten avgift för installation och du kan också dra nytta av kampanjer som erbjuder gratis installation. Med båda systemen, måste du betala månatliga abonnemangsavgifter till din Internetleverantör. Men på lång sikt, kan trådlöst Internet vara mer kostnadseffektivt, eftersom det är mer effektiv och flexibel. Om du måste flytta till en ny plats, kan du ta ditt trådlösa nätverk med dig. En kabelnätet, å andra sidan, kommer att kräva en ny installation.

Flexibilitet

Om du behöver lägga till fler användare till ditt trådlösa nätverk, kan du göra det enkelt genom att få en ny adapter om den nya datorn inte har inbyggd trådlös kapacitet. Trådlösa nätverk är skalbara och du kan ställa in dem i en mängd olika strukturer. Däremot kan lägga till nya användare till ett kabelnät vara mer komplicerat, eftersom du måste göra ändringar i ledningar. Processen kan också kräva att du borra nya hål för att släppa in kabeln till ett nytt område.

Rörlighet

Den största fördelen med trådlöst internet är mobilitet. Du kan välja att ansluta till Internet när du är ute och reser eller flyttar från ett rum till ett annat. På en trevlig dag, kan du ta datorn till bakgård och tillgång till Internet. Många offentliga platser såsom bibliotek och universitet erbjuder gratis trådlös anslutning som du kan använda. Detta är inte ett alternativ med kabel Internet, eftersom du måste vara ansluten till kabel vid alla tidpunkter.

Pålitlighet

Både trådlöst och kabel internet är ganska tillförlitliga och effektiva. Dock kan kabel Internet vara mindre benägna att anslutnings och hastighetsproblem. Om antalet användare i ett nätverk är hög, kan du märka en förlust i hastighet. En lös tråd är den vanligaste orsaken bakom problem med anslutning. Trådlösa signaler kan ibland misslyckas om avståndet mellan routern och den mobila enheten är för stor. Störningar från andra enheter kan också orsaka glapp i en trådlös Internet-anslutning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com