Vilken typ av kabel ansluts till en optisk enhet?

November 13

Vilken typ av kabel ansluts till en optisk enhet?


Fiberoptisk kabel och optiska enheter är omkring oss överallt. Nästan varje gång du tittar på ett program på TV eller ringa ett telefonsamtal du beroende på ett flertal fiberoptiska enheter och kablar. Men fiberoptik inte bara reserverad för dessa storskaliga kommersiella tillämpningar. Optiska enheter ingår i hemmabiosystem och spelkonsoler och är anslutna med kablar som du kan köpa i grannskapet elektronikaffär.

FireWire

FireWire skapades av Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) som standard 1394. Standarden definierar en FireWire som ett seriellt gränssnitt med hög hastighet, och detta format är mycket populär för att ansluta datorkomponenter. Till exempel kan du använda en FireWire för att ansluta en fristående (extern) hårddisk till datorn och verkligen dra nytta av dess höga hastighet. Många olika kringutrustning komponenter nu konfigurerad för att acceptera FireWire-anslutningar. Skrivare, skannrar och kameror är vanligen förbundna med FireWire till datorn systemet, liksom optiska enheter. FireWire-kablar tillverkas i olika längder och har standardiserade anslutningar som gör det en enkel plug-and-play försök att använda FireWire.

Digitala Optiska kablar

Digitala optiska kablar används i stor utsträckning hemelektronik såsom hemmabiosystem, CD- och DVD-spelare och spelkonsoler. Dessa digitala optiska kablar används huvudsakligen för transport av ljudsignaler från en komponent till nästa komponent. Den stora fördelen om att använda en digital optisk kabel är att eftersom signalerna sänds vid ljusfrekvenser att de inte är mottagliga för någon omgivnings- eller off-air interferens. Detta säkerställer att den höga ljudkvalitet som produceras, till exempel genom en DVD-spelare kommer att anlända till hemmabioförstärkaren utan distorsion eller brus från störningar. Xbox 360 stöder användningen av digitala optiska kablar.

Fiberoptiska nät

Fiberoptiska nätverk som kabel-TV-system och telefonsystem gör omfattande användning av fiberoptiska kablar för att ansluta flera punkter i nätverket. Dessa nätverk består av fiberoptisk kabel, kopparkabel, koaxialkabel, mikrovågslänkar och även satellit upp / ned länkar. Överallt där signalerna in i fiberoptiska delen av nätverket signalerna måste omvandlas till ljusvågor. Den anordning som omvandlar dessa signaler kallas en transponder, som använder en fiberoptisk sändare (laser). Denna laser sänder ljuset ut i fiberkabeln. Längs vägen, i extremt långa avstånd, ytterligare lasrar kan behövas för att bibehålla styrkan hos de ljusvågor. Vid destinations slutet av fiberoptisk kabel, är en mottagare som används för att återlämna dessa ljussignaler till deras ursprungliga elektriska signaltillstånd som skall överföras längs de icke-fiberlänkar såsom koppar eller koaxialkablar. Kablarna som förbinder de optiska laser och mottagare är kommersiell kvalitet fiberoptiska kablar som innehåller hundratals fibrer inom en enda kabel slida. Dessa fiberoptiska kablar är konstruerade och utformade för specifika platser och längder och måste följa med många fysiska och elektriska specifikationer. Typiskt för dessa kabel fibrer har permanenta kontakter för att skarva en fiber till en andra fiber som fiberoptiska kabelnät splittringar, och sedan delar igen, bärande signaler i hela staden.

Fiber Patch Kablar

Fiberpatchkablar används i stor utsträckning i rack som hus fiberoptiska sändare och mottagare tillsammans med olika optiska enheter utrustning. Dessa patchkablar är också kallas hoppare. De finns i många olika förformade längder och kan utrustas med många olika stilar och typer av fiberoptiska kontakter för alla typer av fiberoptisk utrustning. Fördelen med att använda dessa byglar eller patchkablar är att den fiberoptiska utrustning, sändare och mottagare förblir permanent placerad i sitt rack position och ljussignalerna kan ledas eller omdirigeras mellan enheter med byglar som behovet av förändring uppstår. De flesta av dessa hoppare "anställa snabbkopplingar för att göra det mycket lätt att ändra ljusvägar i hela utrustningsrack.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com