Fördelar med LED Laptop skärmar

June 25

Fördelar med LED Laptop skärmar


Eftersom tekniken fortsätter att avancera, är varje aspekt av bärbara datorer förbättras. Den nyaste sak förbättras på bärbara datorer är skärmen. Traditionellt bestod laptop back-belysning av CCFL: s eller lysrör. Dock är den nya trenden att använda LED bakgrundsbelysning för skärmen visar. Det finns flera fördelar med att använda LED över konventionella metoder.

Bakgrund

LED står för Light Emitting Diode. Det finns i huvudsak två typer av lysdioder, enda rör lysdioder och LED-skärmar. Enda rör lysdioder inkluderar LED-belysning (ofta används i bärbara datorer), och infraröda LED (används inom optoelektronik som TV fjärrkontroller). LED-skärmen är en komplett monitor består av ordnade belysning som kan användas för datorer och tv-apparater.

Färg

LED bakgrundsbelysning och skärmar producerar jämnare och ljusare belysning jämfört med fluorescerande skärmar, CCFL-talet, och LCD-skärmar. Enligt PC Magazine, är detta eftersom LED-displayer har en bredare färgskala för levande färger eftersom de är internt färgad. LED-displayer producerar också mer i detalj i mörka områden, vilket gör dem skarpare än fluorescerande skärmar.

Batteri-liv

LED-skärmar använder betydligt mindre batteritid än LCD: s och fluorescerande skärmar. Detta beror på att det är internt färgad som i sin tur använder mindre el. Detta är särskilt användbart när du arbetar med bärbara datorer, eftersom batteriets livslängd är nästan alltid ett problem. Därför är det inte förvånande att många av de minsta bärbara datorer (Mac Book Pro, Fujitsu Life, Sony Vaio) har antagit LED-ljus visar.

Kostnad och livslängd

LED-lampor är billigare individuellt än CCFL-talet, men LED-displayer behöver fler lampor än CCFL-skärmar. Därför är kostnaden för en LED-display marginellt högre än en CCFL display. Den goda nyheten är att LED-lampor kommer att pågå längre och i händelse av att de behöver bytas ut, kommer de enskilda lamporna vara billigare.

betraktningsvinkel

LED-skärmar har mycket mer expansiv betraktningsvinklar. Många skärmar kan ses från en horisontell vinkel på 160 grader. Detta är en enorm förbättring jämfört med andra bildskärmar. Eftersom LED-skärmar är så ljus, de kan användas i eller utanför med lätthet. Detta betyder att du inte behöver kämpa för att se din laptop skärm när du har lust att arbeta ute på en trevlig, solig dag.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com