Hur man slår ihop Tabeller i MS Word

February 16

MS Word förenklar processen att skapa tabeller i Word-dokument med menyn "Tabell". Användare kan formatera tabeller att presentera viktiga data på ett meningsfullt sätt. Programmet gör det möjligt för användare att kombinera data från två eller flera tabeller. Det är även möjligt att slå samman tabeller av olika storlekar.

Instruktioner

1 Ta särskild formatering från båda tabellerna. För att ta bort radbyte, till exempel, flytta markören till det övre vänstra hörnet av ett bord och vänta på att flytta handtaget visas. Flytten Handtaget är en liten låda med en fyra-pil. Dubbelklicka flytta handtaget för att visa "Tabellegenskaper" låda. Välj "None" i avsnittet "Textbrytning". Klicka på "OK." Upprepa för den andra tabellen om det behövs.

2 Välj tabellen som kommer att innehålla alla data. Bestäm rad där du vill att data från den andra tabellen visas.

3 Klicka på ett område strax utanför den högra sidan av den valda raden och tryck på "Enter". Detta kommer att skapa en tom rad i tabellen.

4 Markera innehållet i den andra tabellen. Klicka på de markerade uppgifterna och dra den till den tomma raden i den första tabellen. Släpp knappen. Programmet kommer att slås samman båda tabellerna. Det kommer att skapa fler rader och kolumner för att innehålla data från den andra tabellen vid behov.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com