Hur man ansluter en LCD HDTV som en datorskärm

February 17

Hur man ansluter en LCD HDTV som en datorskärm


Använda en LCD HDTV som din datorskärm är en utmärkt idé för spel eller om du letar efter en större alternativ till en konventionell datorskärm. En LCD HDTV kommer att ge en högre bildkvalitet och en mycket snabbare svarstid jämfört med standarddatorskärmar. Två av de mest populära anslutningskablar är Video Graphics Array (VGA) och digital video interface (DVI). Ansluta LCD HDTV som en datorskärm med en av dessa kablar kan göras snabbt genom att följa några enkla instruktioner.

Instruktioner

Anslut med VGA-kabel

1 Leta upp anslutningsportar som vanligtvis på baksidan av TV: n för att vara säker på att din LCD HDTV har en anslutning för en VGA-kabel. Porten för en VGA-kabel är "D" formade och har 15 hål att infoga stiften från VGA-adapter.

2 Anslut ena änden av VGA-kabeln till din LCD HDTV och se till att "D" -formen av VGA kontakten matchar "D" -formen av porten på baksidan av LCD HDTV. Båda ändarna av kabeln är densamma så det spelar ingen roll vilken ände du ansluter till TV: n och vilken ände du ansluter till datorn.

3 Anslut den andra änden av VGA-kabeln till datorn och se till att "D" -formen av VGA kontakten matchar "D" -formen av porten på baksidan av datorn.

4 Anslut LCD HDTV i lämplig strömkälla och stänga av datorn och TV: n. Du har anslutit LCD HDTV som en datorskärm.

Anslut med en DVI-kabel

5 Bestäm vilken typ av digital videogränssnittet (DVI) kabel du vill använda. Denna kabel kommer att vara en av tre typer av DVI-kablar: DVI-D, DVI-A eller DVI-I. DVI-D-kablar ansluta digitala komponenter till ett grafikkort. DVI-A kablar ansluta analoga komponenter till ett grafikkort. DVI-I-kablar ansluter både digitala och analoga komponenter till ett grafikkort. Eftersom DVI-I-kablar används för att ansluta digitala och analoga komponenter, skulle det göra det mycket enklare att använda det här alternativet.

6 Sätt DVI-kabeln till din LCD HDTV att se till att alla stift åt rätt håll.

7 Sätt i den andra änden av DVI-kabel till datorn och se till att alla stift åt rätt håll. Om datorn har bara en VGA-port och du skulle fortfarande vilja använda DVI du kan köpa en DVI till VGA-konvertering låda som gör att du kan ansluta din DVI-kabel till en VGA-port.

8 Anslut LCD HDTV i lämplig strömkälla och stänga av datorn och TV: n. Du har anslutit LCD HDTV som en datorskärm.

Tips

  • DVI ger en mycket klarare bild än VGA, men kan kosta mycket mer, särskilt om du måste köpa DVI till VGA-konvertering båge.
  • Se din LCD HDTV bruksanvisning för att ändra TV: n till rätt ingångsläge så datorns skärmupplösning stöds av LCD HDTV.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com