Hur man installerar en CPU i en bärbar dator

November 8

Hur man installerar en CPU i en bärbar dator


Din bärbara dator processor är den viktigaste chip inbyggt i moderkortet som behandlar inkommande och utgående data från din bärbara dator programvara. Precis som någon annan komponent i datorn, finns det alltid snabbare och effektivare CPU chips kommer ut på marknaden. Dessutom finns det alltid nya program utvecklas som kräver snabbare CPU chips. Om du äger din bärbara dator under en längre tid måste du åtminstone överväga att uppgradera din CPU-chip. Din CPU är inte svårt att ersätta, men du kommer att behöva helt isär din bärbara dator för att få tillgång till CPU-chip.

Instruktioner

1 Leta upp din bärbara dator service eller underhållsmanual. Om du inte har tillgång till tjänsten manuellt, många datortillverkare ge sina servicemanualer gratis på nätet (se Resurser).

2 Isär din bärbara dator tills den avskalad till moderkortet. Följ steg-för-steg demontering instruktionerna i din bärbara dator service och underhållsmanual. Demontering ingår ofta ta bort din hårddisk, RAM-chips, modem, trådlöst nätverkskort, tangentbord och LCD-skärmen för att få tillgång till din CPU-chip. Hantera varje hårdvaruenhet med omsorg.

3 Leta reda på CPU kylfläns och kylfläkt heter på ditt moderkort. Kylfläkten och kylflänsen är vanligtvis en enhet. De är oftast placerad över CPU-chipet i det övre vänstra eller högra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort alla stjärnskruvarna som håller fläkten och kylflänsen till moderkortet. Koppla kylfläkten strömkabel från moderkortet och lyft sedan kylfläkten och kylflänsen ur den bärbara datorn. Detta kommer att avslöja din CPU.

4 Koppla ur vad någonsin låsanordning säkrar processorn till sockeln på moderkortet. De flesta CPU chips hålls på plats av en platt-skruv eller en spak på höger eller vänster sida av CPU-chip. Om det är en skruv, vrid den medurs tills CPU frikopplas från sin sockel. Om den hålls på plats av en hävarm, dra rakt upp på spaken tills den är i vertikalt läge. Ta tag i sidokanter CPU-chip, och sedan ta bort den från den bärbara datorn.

5 Upprepa denna procedur i omvänd att installera den nya CPU-chipet och montera den bärbara datorn. Var noga med att applicera ett tunt skikt av termiskt fett i ansiktet av den nya CPU-chip. Om du inte gör det kommer kylflänsen och fläkten stek CPU-chip så fort du slår på din bärbara dator.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com