Är det bättre att ta bort eller karantän i Webroot?

December 27

När Webroot anti-malware program upptäcker en hotande fil på din dator, uppmanas du att vidta en åtgärd. Du kan ta bort filen och ta bort det från datorn helt eller placera den i karantän. Den Webroot karantän förhindrar ett hot från att orsaka skada genom att flytta det till en säker plats och ändra programkoden för att göra det obrukbart. Placering ett hot i karantän kan göra din dator ingen skada, och använder denna funktion har flera fördelar jämfört med dess alternativ, ta bort hotet.

Vidare forskning

Placera en infekterad fil i karantän ger dig möjlighet att undersöka det utan rädsla för att det kommer att fortsätta att orsaka skador. Vid forska filen Vidare kan du hitta ett sätt att ta bort infektionen från filen utan att ta bort det. Du kan också hända att andra delar av datorn är sårbar och du behöver ladda ner en uppdatering omedelbart för att förhindra ytterligare skador.

återställa Funktionalitet

Ett virus kan ibland infektera en fil som krävs för ett program för att köra - kanske till och med en fil som krävs av Windows. Om du tar bort en infekterad fil utan att undersöka ordentligt, kan det hända att datorn inte längre fungerar. Om den saknade filen är i karantän, kan du returnera den till sin ursprungliga plats och återställa datorns funktionalitet tills du kan hitta ett annat sätt att reparera infektionen.

falska positiva

Nya skadliga program kan dyka upp och spridas så snabbt att det blir omöjligt att upptäcka nya hot och distribuera uppdateringar i tid för att förhindra att datorer från att bli smittade. Av denna anledning, anti-malware program använder också algoritmer för att upptäcka en trolig hot beroende på om dess kod liknar kända skadliga program. Detta kan ibland leda till en "falsk positiv" - ett säkert program som identifieras som ett hot. Karantän funktionen kan du hålla dessa filer på datorn på ett säkert sätt och återställa dem om du upptäcker senare att de är säkra.

radering Senare

Webroot rekommenderar att du låter skadlig kod i karantän på obestämd tid eftersom detta inte utgör någon skada på din dator. Om du väljer att ta bort objekt som lagras i karantän, gör det först efter att tillräcklig tid för att bekräfta din dator fortfarande fungerar som det ska.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com