Så att välja rätt dator strömförsörjning

August 26

Så att välja rätt dator strömförsörjning


En strömkälla är en av de viktigaste delarna av en dator. Ingenting kommer att fungera utan strömförsörjning. Men med fel strömförsörjning, komponenter fortfarande inte fungerar. Plocka rätt strömförsörjning tar mer än bara titta på wattmärkning. När du vet energiförbruknings specifikationerna för systemet, kan du söka efter nätaggregatet som passar datorns krav.

Instruktioner

1 Bestämma datorns strömförbrukning. Varje komponent i datorn förbrukar energi från strömförsörjningen. Vissa objekt drivs genom deras kortplatsen, en del drivs genom kontakter som kopplas direkt till strömförsörjningen och några kombinerar båda. Datorkomponenter har ofta dokumentation som anger deras krav på energiförbrukning; Om inte, finns effektförbrukning diagram som kan konsulteras eller till och med program som kommer att avgöra systemets krav på energiförbrukning, baserat på vilka komponenter är installerade. Extreme Power Supply Calculator är ett sofistikerat effektförbrukningen räknare.

2 Beräkna wattal datorn behöver på varje skena. Nätaggregat producera wattal på tre olika spännings betyg, eller skenor. Olika komponenter har olika spänningskrav. Processorer körs på 12 volt järnväg. Tangentbord, möss och andra USB-enheter körs på 5 volt järnväg, medan några komponenter körs på 3,3 volt järnväg. Multiplicera strömförsörjningen är strömstyrka gånger spänningen på varje skena. Detta kommer att ge dig topp watt per varje spänningsskena. Till exempel, ett nätaggregat betyget på 24 ampere på 5 volt järnväg kommer att producera 120 watt på att järnvägen (24 * 5 = 120).

3 Överväga särskilda krav. Det är viktigt att se till att du har tillräckligt med kontakter för komponenterna i systemet. Kontrollera strömförsörjningen lagen för belopp och typer av kontakter. Om strömmen går in i en high-end dator, såsom en extrem spelmaskin, kommer effektförbrukningen att vara större. Till exempel kan flera grafikkorts maskiner enkelt kräver en 750-watt nätaggregat.

4 Manna ditt system. Strömförsörjnings betyg ges vanligen för topp wattal. Hardcore gaming webbplats arkebusering rekommenderar att hålla den totala dator strömförbrukning på 80 procent av strömförsörjningen topp betyg.

5 Överväga extramaterialet. Vissa nätaggregat har LED-belysning och olika stora fans. Om ljudnivåer är viktiga, leta efter en lugn strömförsörjning.

6 Köp strömförsörjning som uppfyller alla dina krav. Den lägsta från strömförsörjning räcker, så länge den uppfyller alla dina kriterier.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com