Hur man Fäst ett moderkort i en Dell Gx150

April 25

Hur man Fäst ett moderkort i en Dell Gx150


Moderkortet på Dell Gx150 datormodell ansluter alla de olika hårdvarukomponenter tillsammans, såsom RAM och mikroprocessorn. När moderkortet misslyckas, kommer Dell-datorn inte längre fungerar som ingen av komponenterna kommer att kunna driva sig på. För att ta bort den gamla moderkortet och fäst ett nytt till fallet, måste du ta isär flera olika delar.

Instruktioner

1 Läs dokumentationen som medföljde Dell Gx150 att se om du har medelstora eller torn version av datorn. Förvärva en ersättnings moderkort, som kommer att vara Dell artikelnummer 2H240 för medelstora version eller 38HRF för tornet version.

2 Stäng av Dell Gx150 dator. Ta bort alla kablar från baksidan av systemet. Ställ in datorn fallet på sin sida. Tryck ner de två spärrarna på toppen och botten av fallet.

3 Lyft sidoplåten uppåt mot dig och öppna upp till en 90-graders vinkel så att de inre komponenterna är synliga. Koppla bort kablarna löper från den optiska enheten, hårddisken och strömförsörjningen till moderkortet.

4 Leta reda på PCI ljudkort i nedre vänstra änden av den nedre halvan av fallet. Dra kortet rakt uppåt och ställ den åt sidan.

5 Snäppa tillbaka plastflikarna på den övre och nedre änden av RAM-modulen. Lyft RAM-modulen uppåt och dra bort den från moderkortet.

6 Lokalisera mikroprocessor och dess fläkt och kylflänsen i mitten av Dell moderkort. Koppla kabeln löper från processorfläkten till moderkortet.

7 Dra tillbaka de gröna flikarna som håller fläkten och kylflänsen till mikroprocessorn. Lyft enheten uppåt och ställ den åt sidan.

8 Lyft upp plastspaken på sidan av mikroprocessorn. Dra mikroprocessorn direkt uppåt mot dig och försiktigt ned på ett stabilt underlag.

9 Ta bort skruvarna på toppen och botten av moderkortet som håller enheten i målet. Lyft moderkortet ur Dell Gx150 fallet. Ställa ersättningsmoderkortet i dess ställe och anslut skruvarna.

10 Sätt ihop processor, kylfläns och fläkten, PCI ljudkort och RAM-modul. Anslut kablarna till hårddisken, strömförsörjning och optisk enhet. Ställ in sidostycket tillbaka ordentligt tills frigöringsknapparna klicka.

11 Anslut datorns kablar och makt den igen för att se till att moderkortet har installerats på rätt sätt.

Tips

  • Innan du vidrör några interna hårdvarukomponenter på din Dell-dator, måste du vara ordentligt jordad. Att jorda dig själv, du behöver bara en kort peka på en metallföremål som har sina rötter direkt på golvet.
  • Dell Gx150 datormodell inte använder en standard ATX formfaktor moderkort. Om du försöker få en annan moderkort än 2H240 eller 38HRF, kommer det inte passar i case.Be noga med att inte böja något av stiften på processorn eller du kommer att hamna behöva köpa en ny mikroprocessor samt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com