Vad lagras på en dators hårddisk?

January 19

Hårddiskar innehåller en eller flera magnetiska belagda skivorna som lagrar data, kommandon, inställningar och annan systeminformation. Vissa data ligger i olika delar av hårddisken beroende på typ och betydelse eller funktion.

firmware

Firmware är ett program eller en uppsättning instruktioner som är lagrade på kretskortet av en hårddisk. Firmware kan uppgraderas som tillverkaren uppdateringar släpps.

Master Boot Record

Master Boot Record (MBR) är ett litet program som ligger i den första sektorn av en hårddisk som lagrar partition information såsom antal, storlek och startordningen.

Operativ system

Ett operativsystem är ett program som körs annan programvara, hanterar hårdvara och kontroller systemsäkerhet. Exempel på operativsystem är Windows Vista, Ubuntu Linux och Mac OS X.

program

Program och applikationer som ordbehandlare, mediaspelare och webbläsare är också lagras på hårddisken. De kan vara en del av operativsystemet, eller tillhandahållas av tredjepartskällor.

personliga filer

Personliga dokument och filer som MP3, bilder, e-post, brev, databaser och videor är alla lagrade på hårddisken. För att undvika att förlora viktiga data, säkerhetskopiera din hårddisk på en regelbunden basis.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com