Facebook Sekretesspolicyer

January 22

Facebook Sekretesspolicyer


När det lanserades 2004, var Facebook tänkt som ett privat socialt nätverk för studenter. Dessa dagar, kan vem som helst starta en Facebook-sida, vilket gör att hålla din information privat mer komplicerat. Facebook har ofta kritiserats för sin sekretesspolicy, särskilt när platsen gör en förändring till alternativen för att dela innehåll; Men webbplatsens ledare hävdar att de gör allt de kan för att hålla din information säker.

Dela och Anslutning

Facebook kan du styra vem som kan se innehållet du lägger upp på Facebook, såsom statusuppdateringar, bilder och länkar. Om du väljer "Alla" på dessa inställningar betyder alla på Internet, även icke-Facebook-vänner kan se denna information; att begränsa tillgången, begränsa dessa inställningar för att "vänners vänner" eller "Friends Only." Du kan också definiera egna vängrupper att begränsa åtkomsten ytterligare; till exempel, om du bara vill att dina college vänner för att se en viss fotoalbum.

Rekommenderade inställningar

Om du aldrig har ändrat dina sekretessinställningar innan, de är inställd på Facebooks rekommenderade nivåer, vilket kan vara mindre restriktiva än du kanske gillar. Till exempel, "Alla" är standardsekretessnivån för statusuppdateringar, hemstad och aktiviteter. Även Facebook uppmuntrar dig att dela och samarbeta med dina vänner så mycket som möjligt, har du alltid möjlighet att göra inställningarna mer restriktiv. Till exempel kan du begränsa dina vänner möjlighet att lägga på din vägg eller för att se när dina ändringar relation status.

tillämpningar

När du vill spela ett spel, ta en frågesport eller använda andra typer av applikationer på Facebook, blir du ombedd att ge dessa program tillgång till din kontoinformation. I tillägg till någon information som delas med alla, kan ansökningar begära att få tillgång till andra uppgifter eller att lägga upp innehåll på din vägg. Läs alltid över förfrågningar innan de beviljar en app tillåtelse att använda din information, och inte använda några program som begär data som du inte är bekväm att dela.

Reklam

Facebook står det inte dela din användarinformation med annonsörer. Anonym demografisk data används för att skapa riktad reklam. Vissa webbplatser som innehåller Facebook innehåll kan använda information som du har gjort tillgänglig för alla att anpassa din upplevelse på dessa webbplatser; Du kan stänga av det här alternativet i din "appar och webbplatser" sekretessinställningar. Om du "som" ett företags Facebook-sida, att informationen kommer att delas med dina anhängare via "News Feed."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com