hyperlänk problem

January 8

hyperlänk problem


World Wide Web är sammankopplade genom hyperlänkar, en HTML-element även känd som en "ankare" tag. Varje hyperlänk kan visas på en webbsida som ett ord, en fras eller bild som när man klickar tar dig till en ny sida, dokument eller ett nytt avsnitt i det aktuella dokumentet, kan dock problem eller bedrägeri inom hyper källkod skapa trasiga eller vilseledande länkar som inte tar dig till avsedd destination.

saknade Elements

En hyperlänk, såsom http://www.name.com/directory/hyperlink.htm kan innehålla följande element:

Protokoll (http: //): Definierar hur data kommer att resa, såsom Hypertext Transfer Protocol (http) eller File Transfer Protocol (FTP).

Värdnamn (www): Avser World Wide Web.

Avancerad nivå Domand (.name): Återger namnet en individ eller organisation väljer att definiera webbplatsen.

Toppdomän (.com): Kategoriserar webbplatsen efter typ eller geografi.

Mapp (katalog): Visar rotkatalogen där webbsidor kan lagras i.

Filnamn (hyperlink.htm): Identifierar namnet på dokumentet du har tillgång till.

Om HTML-koden för en hyperlänk är felaktig eller felstavat, kommer länken att brytas och inte kan ta dig till den avsedda sidan. Webbläsare och servrar kan skilja på vilka element som krävs för en hyperlänk för att arbeta. Till exempel, exklusive "www" i adress kan fortfarande ta dig till den valda länken; Men försök om du upplever problem manuellt skriva in den i adressfältet högst upp i webbläsaren. Kontrollera om det saknas en period mellan elementen, eller potentiellt fel toppdomänen suffix.

Webaite Down

Om servern är värd för webbplatsen har tillfälligt stängts av eller har startats, kommer alla hyperlänkar i samband med det vara otillgänglig tills den startas om.

ny server

När en webbplats flyttas till en ny server, kan domännamnet visas samma men den faktiska IP-adressen kommer att vara annorlunda. Om Internetleverantören har blockerat den IP-adressen eller vice versa, kan du inte komma åt data från hyperlänkar.

fil Bort

Hyperlänkar kan inte komma åt filer som har flyttats eller tagits bort. Du kan försöka att hitta den nya adressen genom en sökmotor, som Google eller Bing, eller kontakta webbsidan administratören om ett e-postmeddelande på hemsidan.

vilseledande Länkar

Hyperlänkar kan ta dig till webbplatser som är annorlunda än vad de verkar vara. Webbläsare kan förväxlas med skript hackare skapar, och även svävar över länken kan få det att verka legitima. För att undvika en potentiell skadlig webbplats, använder SiteAdvisor.com, SafeWeb.Norton.com eller OnlineLinkScan.com att testa äktheten av hyperlänk.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com