Nackdelarna med UML

March 28

Nackdelarna med UML


Unified Modeling Language (UML) är en programvara modelleringsspråk med betoning på grafik och rörelse. Det är branschens standardspråk för programvara modellering och design, enligt Sparx Systems. Dock kan vissa utvecklare och programvara företag upplever problem med UML. Nackdelar med att använda UML är att lägga uppgifter till projektets omfattning och förlitar sig på UML-diagram för tungt.

Tid

En nackdel vissa utvecklare kan hitta när man använder UML är den tid det tar att hantera och underhålla UML-diagram. Ska fungera måste UML-diagram synkroniseras med programkod, som kräver tid att installera och underhålla, och lägger till arbete till ett projekt för programvaruutveckling. Små företag och oberoende utvecklare kanske inte kan hantera den extra arbetsinsats som krävs för att synkronisera koden.

Oklart vem Fördelar

Det är inte alltid klart vem som drar nytta av en UML-diagram. Enligt en artikel publicerad på Eiffel Software webbplats, är UML inte fördelaktigt att mjukvaruutvecklare, främst på grund mjukvaruutvecklare arbetar med koden, bilder eller diagram. UML-diagram kan vara fördelaktigt att projektledare eller chefer för att illustrera hur ett verktyg kommer att fungera, men det kan vara lättare att dra diagrammet på en whiteboard eller papper, snarare än att ta sig tid att lära sig UML språket.

Diagram kan få överväldigande

När du skapar en UML-diagram i samband med mjukvaruutveckling, kan diagrammet bli överväldigande eller tillkrånglade, som kan vara förvirrande och frustrerande för utvecklare. Utvecklare kan omöjligen kartlägga varje scenario för ett mjukvaruverktyg i diagrammet, och även om de försöker, blir diagrammet rörigt. Ett sätt utvecklare kan bekämpa detta problem är att endast omfatta grundläggande fakta och information på hög nivå i UML-diagram, enligt ett inlägg på Stack Overflow av Stefano Borini, en kvant kemist och UML utvecklare.

Alltför stor vikt på design

UML lägger stor vikt vid konstruktion, vilket kan vara problematiskt för vissa utvecklare och företag. Om man tittar på ett program omfattning i ett UML-diagram kan leda till programvara projektets intressenter över analysera problem, liksom orsaka människor att tappa fokus genom att spendera alltför mycket tid och uppmärksamhet på programfunktioner. Företag kan inte lösa alla problem med ett verktyg med hjälp av en UML-diagram - så småningom, de bara måste börja kodning och testning. Brody Gooch, en medskapare av UML, sade att den ursprungliga visionen för UML var en "grafisk språk för att hjälpa anledning om utformningen av ett system som det utvecklar sig." Om människor får hängas upp med hjälp av ett diagram för att identifiera och lösa problem, kan det fördröja det faktiska arbetet som behöver göras för att åtgärda problemen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com