Hur man ansluter en nätverkskabel till ett vägguttag

July 15

Ett lokalt nätverk (LAN) kan klassificeras som kategori 5 (Cat-5), kategori 5e (Cat-5e) eller kategori 6 (Cat-6) standardkabel. En LAN-kabel består typiskt av åtta färgkodade koppartrådar (22 till 24 gauge) som tvinnats samman i fyra par. Cat 6 ersatte Cat 5 och Cat 5e kablar, men är bakåtkompatibel med både katt 5 och Cat 5e kablar. LAN-kablar är vanligtvis avslutas med RJ-45 keystone jack. Installera en RJ-45 keystone jack är en enkel och okomplicerad uppgift, och lära sig att göra det själv kan spara lite pengar.

Instruktioner

1 Dra försiktigt ut LAN-kabeln från telefondosa. Ta 2 inches från spetsen av kabelns ytterhölje med en mattkniv, men undvika att skära eller nicking någon av de inre trådarna. Strippa halv tum från var och en av de exponerade inre ledningar med en kabelskalare. Räta ut de tvinnade ledarpar och skär spetsen av trådarna spola med Avbitartång.

2 Bända loss snäpp omslaget till en RJ-45 keystone jack och titta på den lilla färgkodade kopplingsschema tryckt längs båda sidor av keystone jack. Du kan ansluta kablarna till uttaget med hjälp av någon av de två systemen (T568A eller T568B) förutsatt att samma system tillämpas i båda ändarna av kabeln.

3 Ställ domkraften på en plan, men fast, yta. Placera trådarna på längden på toppen av keystone jack med domkraftens öppning är vänd bort från kabeln och spetsen på kabelns yttre höljet vilar på änden av jacket. Avleda varje färgkodad kabel till dess motsvarande färgkodad plats ovanpå uttaget enligt kopplingsschema som du valde i steg 2.

4 Punch varje tråd nedåt med punch-down verktyg som följde med domkraften. Trimma överflödig kabel på båda sidor av domkraften. Snäpp uttagsluckan säkert på plats och sätt i uttaget på baksidan av fronten. Skruva domkraften fronten på väggdosa med en skruvmejsel.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com