Hur man kan begränsa antalet samtidiga inloggningar i Linux

July 10

En Linux-dator kan flera användare vara inloggad samtidigt och dela samma tangentbord, mus och bildskärm. Endast en inloggningssession använder input / output kringutrustning åt gången, men de andra sessioner kan ha program som körs parallellt. Du kan konfigurera din Linux-dator för att genomdriva någon gräns för hur många sådana samtidiga inloggningar.

Instruktioner

1 Logga in på datorn som en normal användare.

2 Starta ett kommandoskal genom att logga in i textläge eller genom att klicka på "Terminal" -ikonen på den grafiska skrivbordet.

3 Höj privilegier kommandot skal för att superanvändare ( "root"). Den specifika sätt att utföra detta steg beror på din Linux-distribution. Till exempel, på Ubuntu Linux, skriver följande kommando i skalet:

sudo -i

Tryck på "Enter" och sedan ange ditt lösenord och tryck på "Enter" igen.

4 Öppna konfigurationsfilen för TTY (text konsol) logga in sessioner. Till exempel, om Ubuntu, öppna filen / etc / default / console-setup med textredigeraren som du väljer.

5 Ställ det maximala antalet tillåtna inloggnings i sessioner till det värde du önskar. Till exempel, om Ubuntu, leta efter raden som börjar med ACTIVE_CONSOLES och ange antal efter ett minustecken till det maximala antalet samtidiga inloggningar som du vill tillåta. Spara ändringar i filen och avsluta textredigeraren.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com