Fördelar och nackdelar med T1 till ett externt nätverk

September 23

Det finns några övertygande fördelar och nackdelar med att använda en T1-linje med din utanför nätverket. Till exempel, om du planerar att ansluta ditt företag med ett externt nätverk, som har en särskild teknik som T1 kan vara ett stort plus. Men om du inte är medveten om några av de potentiella downfalls av T1-teknik, kan du sluta betala mer än du räknat med.

dedikerad linje

Den största fördelen med T1 till ett externt nätverk är det faktum att den organisation som äger nätet inte kommer att dela resurser med någon annan. Med kabel eller DSL, måste du dela bandbredd med andra användare, och detta kan leda till långsammare hastigheter under högtrafik. Detta fenomen är känt som "överteckning." T1, å andra sidan, är en dedicerad linje och det finns inget sätt att detta kan ske. Personer som använder nätverket kan fortfarande uppleva nedgångar om de är alla ladda ner stora filer samtidigt, men detta kan enkelt hanteras genom att begränsa bandbredden för enskilda användare.

Pålitlighet

T1 används hårdare av företag som använder mycket stora nätverk än konkurrerande tekniker. Anledningen till detta är att en T1-anslutning upplever mindre stilleståndstid totalt. Användare på ett externt nätverk kan behöva ansluta till din databas när som helst på dagen eller natten. I allmänhet har de en förväntan av databasen vara tillgänglig hela tiden. Även om detta är omöjligt, många T1 tjänsteleverantörer ger en 99 procent upptid garanti när du registrerar dig.

Kosta

En stor nackdel med att använda T1 som primär Internet-anslutning är att det kostar betydligt mer än konkurrerande tekniker, och ändå ger samma hastighet. Till exempel kostar en 6 Mbps T1-anslutning vanligtvis omkring $ 1.000 per månad. Om du har ett nätverk som är en del av ett stort företag, kan du kunna absorbera denna kostnad lätt. Annars kan det hända att den månatliga avgiften, och det avtal som kommer med den, är inte värt fördelarna.

Fractional T1 vs Clear Channel

En annan potentiell nackdel med att använda T1 är att det finns vissa T1 tjänsteleverantörer som erbjuder bråk T1 linjer och hävdar att anslutningen är "klar kanal." En fraktionerad T1-linje är en där två eller flera nätverk dela en enda rad. Ett "Clear Channel" linje är en i vilken alla en linje är avsedd för en enda nätverk. Läs serviceavtal mycket noga för att säkerställa att vad du betalar för är en tydlig kanal T1-linje. Om du att godkänna en fraktionerad T1 linje, vara medveten om att din kostnad bör vara betydligt lägre än en tydlig kanalutbudet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com