Hur man slår samman två bilder med Microsoft Photo Editor

September 11

Hur man slår samman två bilder med Microsoft Photo Editor


Microsoft Office 97 kommer med en bildredigerare som kallas Microsoft Photo Editor. Programmet har inte borstar eller bild verktyg för att skapa, men det gör det möjligt för användare att redigera, beskära, förbättra och kombinera befintliga fotografier. En vanlig redigering uppgift är att slå samman två eller flera bilder till en enda bild. Photo Editor kan göra det. Microsoft stöder inte programmet, men hemsidor fortfarande göra den tillgänglig som en gratis nedladdning. Om du behöver för att utföra enkla bildredigerings uppgifter, prova att använda Microsoft Photo Editor.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera Microsoft Photo Editor (se Resurser).

2 Öppna programmet och klicka på "Arkiv"> "Öppna" för att visa filvalsdialogrutan.

3 Välj en bild från din hårddisk och klicka på "Öppna". Bilden visas i arbetsområdet i mitten av skärmen.

4 Klicka på "Arkiv"> "Öppna" och välj en annan fil från hårddisken. Den här bilden kommer att ersätta bilden i arbetsområdet.

5 Klicka på "Bild" och sedan "Ändra storlek." Resize dialogruta öppnas. Ange ny höjd och breddmått för bilden om du vill ändra storlek på den. Gör det mindre om det är större än den första bilden.

6 Tryck på "Ctrl" + "A" för att välja bilden och tryck på "Ctrl" + "C" för att kopiera den till Windows Urklipp.

7 Klicka på "Window" och välj den första bilden. Det kommer att återuppta i arbetsområdet.

8 Tryck på "Ctrl" + "V." Detta kommer att klistra den andra bilden i samma arbetsområdet.

9 Dra den här bilden till en lämplig plats på toppen av det första. Till exempel, om du skapar ett fotomontage, dra den andra bilden till det nedre högra hörnet av den första bilden.

10 Tryck på "Ctrl" + "S" för att öppna dialogrutan Spara. Ange ett filnamn och klicka på "Spara". Programmet kommer att kombinera två filer och skapa en sammansatt bild.

Tips

  • Använda filter och specialeffekter som behövs för att de två bilderna innan kombinera dem. Klicka på "Zoom" knappen längst upp på skärmen för att justera storleken på visningsområdet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com