Skillnaden mellan Core 2 Duo I3 & I5

October 30

Kärn varumärke centralenheter (CPU) innefattar flera processorfamiljer med en rad olika prestandaegenskaper. Core 2 Duo, I3 och I5 familjer finns tre olika typer av Intel-processorer som ger olika nivåer av prestanda. Core 2 Duo-processor familj - infördes i juli 2006 - är den äldsta av de tre. I5 familjen släpptes i september 2009, och I3 familjen släpptes kort efter, i januari 2010.

Core 2 Duo

Core 2 Duo-processorer var de första Intel-processorer som produceras inom Core varumärke. Core 2 Duo-familj är baserad på LGA 775 processorsockeln. Detta uttag delas av många av de äldre Pentium 4 och Pentium D familj processorer som ersattes av Core 2 Duo-familj. Till skillnad från de nyare i5-processorer, Core 2 Duo familj består helt och hållet av dual-core processorer. Processorerna finns i denna familj inkluderar modeller med hastigheter på mellan 1600 och 3333 megahertz. Core 2 Duo familjen saknar flera funktioner som vanligtvis finns på nyare Intel-processorer, inklusive Hyperthreading och en L3 datacache.

core i3

Processorerna som ingår i Core I3 familjen är låg drivna modeller avsedda för budgetdatorer. Från och med april 2011, finns det bara sju processorer i denna familj. Core i3-processorer liknar modeller Core 2 Duo i att de är tillgängliga i en dual-core konfiguration. Men Core i3-processorer använder en mer avancerad mikroarkitektur som stödjer avancerade funktioner som inte finns i Core 2 Duo-processorer. I3 processorer som stödjer moderkort med socket 1155 eller 1156 och ger en L3 datacache och Hyperthreading stöd. Dessa processorer finns i hastigheter rankade mellan 2933 och 3333 MHz.

core i5

Core I5-processorer ger mid-level prestanda och ett antal avancerade funktioner. I5-familjen omfattar dubbla och quad-core processorer med hastigheter på mellan 2300 och 3600 MHz. Hyperthreading ingår också i I5 familjen, även om det endast stöds av enkel- och dual-core modeller. I5-familjen stöder även Intels Turboboost-teknik, som gör det möjligt att överklocka processorn, ökar sin bas hastighet. I5 processorer stöder också stora L3 uppgifter cachar - upp till åtta megabyte - och moderkort med socket 1156.

överväganden

Core 2 Duo-processorer stödja en mängd olika användbara funktioner, men kan inte konkurrera med processorkraft som tillhandahålls av de nyare I3 och i5-processorer. Även om i5-processorer är i allmänhet mer kraftfull, inte alla i5 processorer stöder alla funktioner som finns tillgängliga för I5 familjen. HyperThreading stöd i I5 linjen är begränsad till dual-core modeller. Även om I5 familjen har stöd för nyare funktioner än I3 och Core Duo familjer, inte inkluderar några funktioner som finns i andra familjer processor. Stöd för nyare teknik, inklusive trippel-kanals minnesmoduler, sex-core processorer och Hyperthreading för Intels quad-core processorer, finns endast i I7 familjen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com