Hur man bränner din bärbara dator skärm till en CD

December 26

Hur man bränner din bärbara dator skärm till en CD


Om du vill dela skärmen med andra människor, kan du behöva för att driva upp den bärbara datorn, har batterireserver och kanske utvidga skärm till en projektor eller tv. Men om du bara vill visa några bilder som visas på din bärbara monitor, kan du spara tid, energi och ansträngning genom att fånga och bränna dessa bilder till en CD. Då kan du läsa skivan nästan var som helst, i stället.

Instruktioner

Välj ett visningsfångstmetod

1 Tryck på Print Screen-knappen för att ta en stillbild av den bärbara datorns hela bildskärm. Klicka på Windows-logotypen i det nedre vänstra hörnet av skrivbordet, och skriv "Wordpad" i sökrutan längst ned på startmenyn. Tryck på enter för att öppna programmet WordPad. Tryck v tangenten och Ctrl-tangenten på tangentbordet för att klistra in bilden av den bärbara datorns bildskärm i dokumentet. Klicka på den blå menyikonen i det övre vänstra hörnet för att spara filen på hårddisken.

2 Starta Snipping verktyg för att fånga mindre delar av den bärbara datorns bildskärm. Typ "snipping funktionen" i sökrutan längst ned på startmenyn och tryck Enter för att öppna verktyget. Håll ned och dra korsformade markören runt området på skärmen som du vill fånga. Släpp markören och klippa verktyget importerar fångade avsnittet i programfönstret. Klicka på Arkiv-menyn för att spara bilden.

3 Öppna problem steg brännaren verktyg för att fånga flera stillbilder av hela bärbara skärmen, som kombinerar dessa bilder till en fil. Typ "Problemregistrering" i sökrutan längst ned på startmenyn och tryck Enter för att öppna verktyget. Klicka på startknappen rekord och utföra en rad aktiviteter som du vill fånga på den bärbara datorns skärm. Klicka stoppa rekord. Använd dialogrutan Spara som för att lagra bilderna på hårddisken.

Bränn till CD

4 Placera en tom CD-skiva i den bärbara datorns skivenhet. Utträde ur någon automatisk uppspelning dialogrutor som kan visas på skärmen.

5 Skriv "Windows Explorer" i sökrutan längst ned på startmenyn. Tryck på enter för att öppna Utforskaren.

6 Dubbelklicka på enhetsbeteckningen i den vänstra rutan som Windows tilldelad till skivenheten. Vänta bränningen en skiva dialogruta visas på skärmen.

7 Skriv en titel för CD i skivtiteln rutan. Till exempel skriver "min laptop Display" som en titel som lätt identifierar CD.

8 Klicka på "som ett USB-minne." Detta är den brinnande alternativ som gör att CD-återanvändbar. Välj "nästa". Lämna denna instans av Windows Explorer öppna och låta fönstret för att falla i bakgrunden.

9 Öppna mappen annan Windows Explorer, med hjälp av Start-menyn. Bläddra igenom mapparna i den vänstra rutan för att hitta den sparade bilden på den bärbara datorn displayen. Dra och släpp bilden från detta andra fönster till det första fönstret som är inställd på att bränna CD-skivan. I "live filen" läget Windows automatiskt bränna filen till skivan när du släpper den i fönstret.

Tips

  • "Systemavbildning" är processen att ta en ögonblicksbild av alla filer på datorn, inklusive operativsystemet och programfiler. Du kan senare använda dessa bilder för att säkerhetskopiera och återställa en skadad dator.
  • Live File brinnande format kanske inte har kompatibilitet med DVD-spelare eller andra fristående spelare. I stället väljer behärskar format för att stänga CD och förbereda den för uppspelning på icke-PC-enheter.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com