Hur man använder Excel till diagram bokstavsbetyg

July 30

Hur man använder Excel till diagram bokstavsbetyg


Om du har tillgång till Microsoft Excel, har du ett kraftfullt verktyg som kommer att göra lätt arbete att spåra dina elevers bokstavsbetyg. Även om du för närvarande har din deltagarlistan eller numerisk klass lista i form av en annan tabell, kan du flytta den till Excel genom att importera den eller helt enkelt klippa och klistra in den. Använda funktionen LETARAD ändrar procentsatser i bokstavsbetyg automatiskt.

Instruktioner

1 Skapa en uppslagstabell med två kolumner i en ledig yta på din klass bok bladet. Märka den första kolumnen "Grade" och den andra kolumnen "Letter".

2 Ange lägst betyget procent som krävs för varje bokstav i den första kolumnen och motsvarande bokstav klass i andra. Mata in "0" in i den första cellen under "Grade" och "F" i den första cellen under "Letter". Om en andel av 60 till 69 är ett "D" anger "60" in i den andra cellen under "Grade" och "D" i den andra cellen under bokstav.

3 Klicka i den första cellen där du vill visa ett brev klass. Ange ett likhetstecken "=" i denna cell för att markera att du vill mata in en funktion. Skriv "LETARAD (" utan citattecken, efter likhetstecknet. Excel visar syntaxen för funktionen i formelfältet, som visar vilken information som krävs och i vilken ordning.

4 Klicka på den procentuella i cellen som du vill visa ett brev klass. Detta är den "uppslagsvärdet", konstaterade i funktionens syntax. Skriv sedan ett kommatecken. Markera cellerna i uppslagstabellen exklusive etiketterna för att beteckna "Table Array" och tryck på F4. Skriv ett kommatecken. Skriv in ett nummer "2" för "Kolumn index Number", som betygen är i den andra kolumnen i uppslagstabellen. Ange ett kommatecken. Skriv "SANT" för att beteckna att du vill ha en ungefärlig matchning till siffrorna i uppslagstabellen och en nära parentes ")" för att avsluta funktionen.

5 Markera cellen där du skrev funktionen. Håll muspekaren över det nedre högra hörnet av cellen tills det blir en tjock plustecken. Dubbelklicka på musen för att kopiera formeln ner resten av kolonnen och fylla cellerna med bokstavsbetyg.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com