Vad är en ram för en webbplats?

March 21

Ramar hjälper till att bryta en webbsida i mindre partitioner som visar unikt innehåll. Medan iframes har blivit mer populär för att öka webbsidor, vissa designers fortfarande använda ramuppsättningar till avsnittssidor. Om du har en webbplats eller blogg, båda ram teknik har fördelar och nackdelar. Du kan också hända att du inte behöver använda ramar alls att skapa rika, övertygande webbplatser som människor kan enkelt navigera.

ramuppsättningar

World Wide Web Consortium, det organ som hjälper etablera Internetstandarder, inte rekommenderar att du använder ramuppsättningar. Nyare versioner av HTML kallar det en "icke-överensstämmande funktion", vilket innebär att det är föråldrat. Men det betyder inte att du kan inte lägga till en ramuppsättning till en webbsida. En ramuppsättning består av en öppning ramuppsättning tagg, en stängnings ramuppsättning-tagg och ett eller flera ramele taggar som ligger mellan dessa två taggar. Om du lägger till två bildtaggar, till exempel, kan man referera till en nyhetswebbplats och den andra en musik webbplats. När folk besöker din startsida, de ser då dessa två sidor i sina webbläsare. Du kan ställa in dimensionerna av alla ramar som du lägger till en ramuppsättning.

iframes

W3C rekommenderar att du använder iframes och CSS istället för ramuppsättningar. Till skillnad från med ramuppsättningar, behöver du inte att omge iframes med en öppning frameset-tagg och en avslutande frameset tag, och de också gör att du kan bädda in andra föremål i huvud webbsida. Till exempel, för att göra en karta visas på en av dina produktsidor, du kan lägga till en iframe-tagg till sidan och inst dess "src" attribut till webbadressen till en sida som har en karta. Vissa äldre iframe attribut, till exempel "align" och "frameborder" är föråldrad och med offentliggörandet; men du kan använda CSS för att anpassa iframes och lägga till ramar till dem.

Ramuppsättningar och SEO

Medan ramverk är enkelt att skapa, har de en annan viktig nackdel förutom att vara föråldrad. En sökmotor, till exempel besöker webbplatser och index sina sidor. Om den hittar en sida som innehåller ramar i en ramuppsättning, har det inget sätt att veta att sidorna i dessa ramar är relaterade till huvudsidan. Om du använder sökmotoroptimering för att göra din webbplats lättare att hitta, kommer sidor som du placerar i frameset ramar inte hjälpa din optimering ansträngningar.

tips

Överväg att använda iframes istället för ramuppsättningar när du behöver göra objekt visas på en webbsida. YouTube, till exempel, genererar en iframe-tagg när du klickar på "Bädda in" -knappen under en video som spelas. Allt du behöver göra är att klistra in taggen i ett HTML-dokument att ha din sida visar en inbäddad video. Du har också möjlighet att styla iframes använder CSS - för att göra dem större eller mindre, kan du skapa en CSS-klass och sätta sina höjd och bredd attributvärden till vad du vill.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com