Hur ladda upp videofiler till ett Gmail-konto

June 25

Gmail - e-plattform från Internet jätten Google - är en robust och kapabel gratis e-postsystem. Eftersom det finns en avsevärd mängd lagringsutrymme, vissa användare väljer att lagra filer i ett Gmail-konto i stället för på en lokal hårddisk. Denna artikel kommer att förklara hur man laddar upp videofiler till ett Gmail-konto för senare åtkomst och användning.

Instruktioner

1 Logga in på Gmail genom att öppna en webbläsare (vilken webbläsare som helst kommer att fungera, men Google är optimerad för att fungera med populära webbläsare som Microsoft Internet Explorer och Mozilla Firefox) och skriva "www.gmail.com" i adressfältet. När Gmail webbplats laster, ange dina inloggningsuppgifter i fälten märkta "Användarnamn" och "Lösenord" och klicka sedan på "Logga in".

2 Skapa ett nytt meddelande. Klicka på "Skriv ett mail" i övre vänstra hörnet av webbplatsen, precis ovanför länken "Inkorgen" och strax under "Gmail" logo.

3 Ange din egen e-postadress i "Till:" textrutan, eftersom du kommer att skicka videofilen till dig själv som ett e-postmeddelande. Klicka i fältet "Ämne:" och ange en beskrivning som hjälper dig att hitta filen senare.

4 Skriv ett meddelande till dig själv, om det behövs. Klicka i den stora textrutan belägen under ämnesraden för att placera markören i meddelandeområdet. I det här fältet kan du ange några beskrivande information om din videofil.

5 Leta upp och klicka på "Bifoga fil" under "Subject" linje. En dialogruta visas som du kan använda för att bläddra till videofilen på datorn eller det lokala nätverket. Välj videofilen och klicka sedan på "Välj" (beroende på vilket operativsystem, kan "välja" alternativet bara läsa, "OK").

6 Med filen bifogad och alla meddelandefält komplett, klicka på "Skicka" för att skicka e-post till dig själv. Beroende på storleken på filen, kan den sändande processen antingen vara nästan omedelbar eller ta flera minuter. E-postmeddelandet kommer att visas som ett nytt meddelande i inkorgen och du kan märka eller lämna det som behövs för att hämta det senare.

Tips

  • Gmail stöder filstorlekar på upp till 20 megabyte, Om filen är större, kan du inte kunna lagra den i ditt Gmail-konto.
  • Gmail "etikett" alternativet kan du använda etiketter för att gruppera e-postmeddelanden tillsammans för enklare hämtning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com