Vad är större: en byte eller Gigabyte?

January 26

Vad är större: en byte eller Gigabyte?


En byte är en måttenhet som representerar mängder data och är den näst minsta enhet som används för detta ändamål. En gigabyte, eller GB, är också en måttenhet för datalagring och är lika med 1 miljard byte, vilket gör det betydligt större än en byte. Bytes och gigabyte är bara två av de 12 enheter som används för att kvantifiera datamätningar.

typer

En bit är den minsta enheten som används för mätning av data och åtta av dem är lika med en byte. En kilobyte består av 1,024 byte och 1,024 kilobyte utgör en megabyte. En gigabyte är 1024 megabyte och en terabyte är 1024 gigabyte. De återstående data måttenheter, i stigande ordning, omfattar petabyte, exabyte, ZETTABYTE, YOTTABYTE, brontobytes och geopbytes. Varje efterföljande enhet, med undantag för byte, är lika med 1024 av den föregående enheten. Som måttenheterna ökar, blir det uppenbart att de utgör en enorm mängd data.

ekvivalenter

En bit representerar två tillstånd av information, såsom "A" eller "B" En byte representerar 256 stater data, och kan vara lika med ett tecken i en mening. En kilobyte, eller KB, kan användas för att mäta data i ett kort stycke, medan en megabyte är kapabel att hålla en liten bok datavärde. En terabyte är lika med cirka 1000 uppslagsverk värde av data, medan 500 miljarder sidor av tryckt text kan representeras som en petabyte. Vid tidpunkten för offentliggörandet, alla Internets innehåll motsvarar cirka 1 YOTTABYTE.

enheter

Datorhårddiskstorlekar mäts med hjälp av dessa typer av mätningar och representerar mängden data på skivan kan hålla. Den största hårddisk tillgänglig är 1 TB hårddisk och finns på ett begränsat antal datorer, såsom Apples Mac Pro. Förutom hårddiskar, minneskort, såsom Secure Digital-kort, erbjuder en mängd olika minneskapacitet. SD-kort, som produceras i tre kategorier, används vanligen i mindre datorenheter, t.ex. digitalkameror, mobiltelefoner och spelkonsoler. SD-kort ger upp till 2 GB minne, SDHC kort erbjuder mellan 2 GB och 32 GB minne och SDXC-kort är utrustade med mellan 32 GB och 1 TB minne. Varje form av SD-kort erbjuds i standard-, mini- och mikrostora versioner, förutom SDXC, som kommer i endast standard- och mikrostora versioner. Standardstorlek SD-kort, i varje kategori, är ungefär storleken av ett frimärke, medan mikrostora SD-kort är storleken på en nagel.

Framsteg

Under de första dagarna av persondatorer, var datorhårddiskstorlekar mäts i megabyte. Den första 1 GB hårddisk kom 1991, följt av en 500 GB hårddisk 2005. Dubbade Deskstar 7K1000 producerade Hitachi första 1TB hårddisk 2007, avslöja det vid det årets Consumer Electronics Show i Las Vegas. Från och med juli 2011, den fristående petabyte, eller PB, hårddisk har ännu inte meddelats.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com