Hur konvertera MOV till MPEG Använda programvaran

May 21

Hur konvertera MOV till MPEG Använda programvaran


MOV är en videofil format som är unikt för Apple-datorer. MOV formatet använder en typ av komprimering som tillåter användare att skapa videor som är små i storlek utan en stor förlust av kvalitet. MPEG (även känd som MPEG-4 eller MP4) är den version av MOV format som är en branschstandard och kan arbeta på en mängd olika plattformar. Den använder samma typ av kompression som MOV. Du kan konvertera MOV till MPEG med hjälp av programvara.

Instruktioner

1 Öppna konverteringsprogrammet och välj MOV-fil du vill konvertera till MPEG-format. Handboken för din konvertering programvara för att göra detta som en del kräver att du importera MOV och andra gör att du kan välja det från en fillista.

2 Välj vilken typ av MPEG du vill konvertera till: MPEG-1, MPEG-2 och MPEG-4. MPEG 1 och 2 är tidigare versioner av detta format som är bra för VHS-kvalitet bilder som ska brännas på en CD eller DVD, MPEG-4 är en version som har utvecklats speciellt för att koda digitala bilder och att arbeta på en mängd olika plattformar (CD, DVD och digital streaming).

3 Se till att dina codecs är inställda på H.264 / AAC. Den codec är det format som du kommer att konvertera din fil till. Detta är standard codec för MPEG. Omvandlingsprogram borde ha automatiskt detta för dig, men det är en bra idé att kontrollera också.

4 Välj upplösning för den färdiga filen & ndash; 640x480 används för en standardupplösning (SD) 4: 3 video; 853x480 för bredbilds DV; och 1280x720 eller 1920x1080 för high definition (HD). Innan du väljer din upplösning, kontrollera plattform du kommer att distribuera filmen på för vilken inställning som fungerar bäst på den plattformen. Många online video webbplatser automatiskt "brevlåda" en high definition video, placera en svart ram runt hela skärmen. Du hittar den här informationen i uppladdning "Hjälp" områden på webbplatsen du planerar att använda. För CD eller DVD, välj den inställning som bäst motsvarar vad videon filmades i början.

5 Välj din bildhastighet. Bildhastighet du vill beror på var du planerar att distribuera filen. Om du kommer att distribuera filen i Kanada, Japan eller USA, använder 30 fps (frames per second); för alla andra länder använder en inställning av 25 fps.

6 Välja den datahastighet och konvertera filen. Ju högre datahastighet som du väljer, desto bättre kvalitet på videon. Dock kommer datahastigheten inte förbättra kvaliteten på videon utöver den ursprungliga kvaliteten på materialet.

Tips

  • Tänk igenom hur du planerar att använda din konvertering programvara innan du väljer ett program för att installera. Några gratis program kommer att fungera för dig snyggt, men om du vill konvertera ett stort antal MOV-filer till MPEG kanske du vill betala för ett program som gör att du kan göra batch konverteringar.
  • Don & # 039; t köpa en dyr konvertering program utan att försöka det först. Detta kommer att hindra dig från att slösa pengar på "mer programmet" än du behöver.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com