Så här konfigurerar Kapanga Softphone

May 22

Så här konfigurerar Kapanga Softphone


Softfones kan du använda din dator för att ringa röstsamtal till andra datorer och telefoner. Med rätt konfiguration kan Kapanga användas för att göra direkta samtal till någon annan dator i världen som kör Kapanga, eller att ringa samtal till cellulära eller fasta telefoner. När du ringer andra datorer, är allt du behöver IP-adressen till den dator som du försöker nå. Om du vill ringa ett telefonnummer behöver du ett konto hos en SIP-leverantör. När du har fått Kapanga inrättas, är framtida utformningen en bris.

Instruktioner

IP-till-IP-samtal

1 Öppna Kapanga och klicka på "K" -ikonen i övre vänstra hörnet av fönstret.

2 Välj "Configuration" och sedan "Call kontrollinställningar" från popupmenyn. Klicka på "Proxy Configuration" -fliken.

3 Välj "Direct IP till IP (använd inte proxy)" kryssrutan. Klicka på "OK" för att stänga inställningsfönstret.

4 Välj "Spara som" från Arkiv-menyn högst upp på skärmen för att spara den aktuella konfigurationen. I framtiden kan du läsa denna konfigurationsfil att göra direkta IP-till-IP samtal.

5 Välj "Starta Softfone" från menyn Konfiguration.

6 Ange IP-adress som du vill ringa i telefonens redigeringsrutan och välj en linje för att göra en direkt uppmaning till IP-adressen för en annan dator som kör Kapanga.

IP-till-SIP-samtal

7 Öppna Kapanga och klicka på "K" -ikonen i övre vänstra hörnet av fönstret.

8 Välj "Configuration" och sedan "Call kontrollinställningar" från popupmenyn. Klicka på "Proxy Configuration" -fliken.

9 Ange din SIP-leverantör domän, SIP-proxy och outbound proxy inom de berörda områdena. Kolla bara rutorna för "Meddelande väntar", "Registrera", "Registrera automatiskt", "Proxy Behåll", "Force Registrering" och "Registrering Utgår," om din SIP leverantörens ber dig att göra annorlunda. Ange "60" i "Keep Alive Timer" fält "20" i "Force Registrering" fältet och "1800" i "Registrering Utgår" fältet. Ange användarnamn och lösenord från din SIP-leverantör i de berörda områdena.

10 Klicka på fliken "SIP Parameters".

11 Välj endast följande kryssrutor: "Connection parms på Session nivå", "Skicka Route vid behov", "Ta RPORT" och "Session-Utgår." Ange "1800" i "Session-Utgår" fältet och ange användarnamn, visningsnamn och standardadressen från din SIP-leverantör i de berörda områdena.

12 Klicka på "Media Liknande" -fliken.

13 Överför codecs som stöds av SIP-leverantör från "Codec Lista" rutan till "erbjuds Codes" låda med knappen "Lägg till". Använd "+" och "-" för att sortera codecs efter prioritet enligt din SIP leverantörens anvisningar.

14 Klicka på "OK" för att stänga inställningsfönstret.

15 Välj "Spara som" från Arkiv-menyn högst upp på skärmen för att spara den aktuella konfigurationen. I framtiden kan du läsa denna konfigurationsfil att göra direkta IP-till-IP samtal.

16 Välj "Starta Softfone" från menyn Konfiguration.

17 Ange telefonnumret som du vill ringa i telefonens redigeringsrutan och välj en linje för att göra en direkt uppmaning till ett telefonnummer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com