Hur konvertera VMware Virtual till fysisk

March 3

Hur konvertera VMware Virtual till fysisk


VMware virtuella maskiner existerar som filer på hårddisken på värddatorn. VMware vCenter Converter kan konvertera en fysisk dator till en virtuell maskin, men inte tvärtom. En VMware virtuell maskin kan klonas med hjälp av ett program som Norton Ghost, dd eller partimage. Nackdelen av kloning är att det är en process i flera steg, vilket kan vara komplicerat. Ett enklare alternativ är Qemu, en öppen källkod virtuell maskin plattform som stödjer VMware virtuell maskin bilder och kan konvertera dem till fysiska diskar.

Instruktioner

Konvertera i Linux

1 Ta bort hårddisken från datorn där du tänker installera den virtuella maskinen. Konsultera tillverkarens manual för specifika instruktioner.

2 Sätt hårddisken i den yttre hölje och anslut den till datorn som kör VMware. Konsultera höljet handbok för specifika instruktioner.

3 Installera Qemu använder pakethanteraren. I Ubuntu kan detta finns i "System" mappen i menyn "Administration". I Fedora, klicka på menyn "System". För andra versioner av Linux, kontakta din systemmanual.

4 Öppna ett terminalfönster och skriv följande kommando för att installera den virtuella maskinen i hårddisken:

qemu-img konvertera /PathToVM/VirtualMachine.vmdk -O rå / dev / sdb

Ersätt "/PathToVM/VirtualMachine.vmdk" med platsen och filnamnet för den virtuella maskinen. Om datorn har mer än en intern enhet, byt "/ dev / sdb" med namnet på den externa enheten. Enheter namnges med bokstäver - den första enheten är "sda", följt av "SDB", "sdc," och så vidare - med bara sista bokstaven förändras. Var noga med den virtuella maskinen körs inte när du anger detta kommando. Beroende på storleken på den virtuella maskinen och hastigheten på din dator, kan det ta upp till flera timmar för denna process är klar.

5 Koppla den externa hårddisken.

6 Ta bort enheten från den externa höljet.

7 Installera hårddisken tillbaka till måldatorn. Starta om systemet, är den virtuella maskinen installeras som ett fysiskt system och kommer att starta normalt.

Konvertera i Windows

8 Ladda ner och installera Linux Live USB Creator.

9 Ladda ner Ubuntu Live CD.

10 Sätt i ett USB-minne och köra Linux Live USB Creator.

11 Klicka på "Välj din nyckel" i rullgardinsmenyn och välj USB-minnet.

12 Klicka på "ISO / IMG / ZIP" i "Välj en källa" avsnittet, sedan bläddra att lokalisera Ubuntu Live ISO bild.

13 Klicka på "MB" textrutan och ange "200"

14 Klicka på ikonen belysning längst ner i fönstret för att installera Linux.

15 Starta om datorn och starta med USB-minne. Kontakta din systemmanual för instruktioner om hur du aktiverar USB uppstart.

16 Ta bort hårddisken från datorn du tänker installera den virtuella maskinen i. Se tillverkarens handbok för specifika instruktioner.

17 Sätt hårddisken i den yttre hölje och anslut den till datorn som kör VMware. Konsultera höljet handbok för specifika instruktioner.

18 Klicka på menyn "Administration", öppna "System" mappen, och klicka på "Pakethanteraren Synaptic."

19 Skriv "qemu" och tryck på enter för att söka.

20 Klicka på "qemu" paket och välj "Markera för installation" och klicka sedan på "Apply" för att installera det.

21 Öppna ett terminalfönster och skriv följande kommando för att montera din Windows hårddisk:

sudo mkdir / media / windows && sudo mount -t ntfs-3g / dev / sda1 / media / windows

22 Skriv följande kommando för att omvandla den virtuella maskinen:

qemu-img konvertera /media/windows/location/VirtualMachine.vmdk -O rå / dev / sdb

Ersätt "/location/VirtualMachine.vmdk" med filnamn och plats för den virtuella maskinen. Om datorn har mer än en intern enhet, byt "/ dev / sdb" med namnet på den externa enheten. Enheter namnges med bokstäver - den första enheten är "sda", följt av "SDB", "sdc," och så vidare - med bara sista bokstaven förändras. Beroende på storleken på den virtuella maskinen och hastigheten på din dator, kan det ta upp till flera timmar för denna process är klar.

23 Koppla den externa hårddisken.

24 Ta bort enheten från den externa höljet.

25 Installera hårddisken tillbaka till måldatorn. Starta om systemet, är den virtuella maskinen installeras som ett fysiskt system och kommer att starta normalt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com