Hur man spelar schack på Mac OS Tiger

October 21

Mac OS Tiger är version 10.4 av Apples Macintosh raden av operativsystem. Det syftar till en användarvänlig upplevelse för alla, även de som är mest dator kunniga. En av de mer populära tillägg som ingår i Mac OS Tiger är möjligheten att spela spel som schack. Du behöver inte ens en annan person att spela, du behöver bara datorn och massor av skicklighet.

Instruktioner

1 Klicka på "Go" menyfliken från Finder.

2 Rulla till och klicka på "Program" menyalternativ. Detta kommer att ta upp listan över vanliga program som för närvarande finns lagrade på din Mac.

3 Dubbelklicka på "Chess" ikonen för att spela schack. Om ikonen är inte omedelbart synlig sedan helt enkelt bläddra uppåt eller nedåt tills den visas i fönstret.

4 Lägg märke till att som standard kommer datorn att starta ett spel med den mänskliga spelar som vitt och datorn spelar som svart.

5 Börja spela helt enkelt genom att flytta dina pjäser och utvecklas genom spelet tills antingen du eller datorn segrar.

6 Klicka på "Game" följt av "New Game" för att ändra nuvarande spelare eller svårigheter. Du kan ändra spelet från datorn kontra människa till dator vs dator eller Human vs Human.

7 Utnyttja Flytta menyn. Flytta Menyn erbjuder dig en chans att ta tillbaka drag i efterhand, liksom se sista flytta datorn utförs.

8 Välj en variant form av schack när du startar ett nytt spel. Crazyhouse, till exempel, kan du byta ut bitar till styrelsen som är kopior av dina motståndare (om du fånga en motståndare vita tornet, kommer du att få en svart torn egen, även om du redan har två på bordet).

9 Aktivera tal i schack. Med tal aktiverat (och en kompatibel mikrofon) kommer du att kunna instruera datorn var och hur man ska gå dina pjäser utan att någonsin behöva röra tangentbordet.

Tips

  • Plocka upp en schackstrategi bok för att hjälpa dig. Mac OS kan vara en tuff motståndare!
  • Klicka på ett tomt område på skrivbordet om Finder inte är aktiverat. Detta tar dig till Finder-menyn där du kommer att kunna komma åt dina applikationer.
  • Var medveten om att vid sin högsta svårighetsgrad datorn kan ta längre tid än en timme att tänka på ett drag. Detta är en svårighetsgrad som är verkligt avancerade spelare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com