Varför min ipad Håll förlora sin Wi-Fi Connection?

February 9

Varför min ipad Håll förlora sin Wi-Fi Connection?


Det är visserligen möjligt att använda din iPad utan en Internet-anslutning, är det inte den mest produktiva sättet att använda enheten eftersom många av dess funktioner är beroende av en aktiv anslutning till Internet. Till exempel, utan Internet, du kan inte komma åt dina e-postmeddelanden, använder appar som kräver Platstjänster eller göra Facetime samtal. Gemensamma lösningar för att åtgärda anslutningsproblem inkluderar uppdatera dina iOS, växla Wi-Fi-funktionalitet och slå på, och återställa Wi-Fi-anslutning. Informationen i denna artikel gäller en iPad med iOS 7.1.

Kontrollera din iPad Wi-Fi-inställningar

Om flygplansläge är aktiverat eller Wi-Fi-funktionen är avstängd, kan din iPad inte ansluta till ett trådlöst nätverk. Flygplansläget avaktiverar alla dina iPad trådlösa anslutningar, inklusive Wi-Fi-adapter. Tillgång till antingen funktionen via iPad-inställningar eller Control Center. Tryck på ikonen "Inställningar" på din iPad startsidan för att öppna menyn Inställningar, skjut sedan Flygplansläge omkopplaren till läge "Av", om funktionen är aktiverad. För att aktivera Wi-Fi-funktionen, välj "Wi-Fi" i inställningsmenyn skjut sedan Wi-Fi-omkopplaren till "ON". Alternativt kan du öppna Control Center - dra upp från botten av iPad skärm - för att få tillgång till dessa två funktioner.

Installera om Wi-Fi-nätverk

Enligt Apple, stänga, sedan slå igen, kan Wi-Fi-funktionen lösa några problem med nätverksanslutning. Öppna menyn "Inställningar", tryck på "Wi-Fi" för att öppna Wi-Fi-skärm, och sedan växla "Wi-Fi" stänga och sedan på igen. Om denna teknik inte löser problemet genom att installera nätverksprofilen. Installera profilen tvingar din iPad för att visa din Wi-Fi-nätverk som en ny anslutning. Öppna "Wi-Fi" -skärmen, välj "Info" ikonen och klicka sedan på "Glöm det här nätverket." Klicka på "Forget" och sedan åter ansluta till nätverket.

uppdatering IOS

Apple släpper regelbundet fria iOS uppdateringar för din iPad. Dessa uppdateringar innehåller ofta buggfixar, programfixar och nya funktioner. Din iPad anslutningsproblem kan orsakas av att använda en äldre version av operativsystemet. Under normala omständigheter, kan du uppdatera din iPad via en Wi-Fi-nätverk via Programuppdatering delen av inställningsmenyn. Men när enheten upplever anslutningsproblem, måste du uppdatera iOS via iTunes program på datorn. Anslut din iPad till datorn, öppna iTunes-programmet och välj sedan din iPad. Klicka på knappen "Leta efter uppdatering", välj "Ladda ner och uppdatera" och sedan vänta på uppdateringsprocessen att slutföra.

Starta din ipad

I likhet med omstart en dator, starta om iPad stänger alla program som körs och processer, inklusive pågående processer som orsakar din iPad att släppa sin Wi-Fi-anslutning. Till exempel, om Wi-Fi-skärmens inställningar är nedtonade, starta iPad aktiverar inställningarna. För att starta om din iPad, tryck på "Sleep / Wake" -knappen hålla det då tills du ser det röda skjutreglaget. Dra reglaget åt höger, sedan vänta tills din iPad stängs av. Tryck på "Sleep / Wake" knappen igen, sedan hålla den tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Återställ nätverksinställningarna

Återställa nätverksinställningarna återställs alla inställningar din iPad trådlösa nätverk till fabriksinställningarna. Denna lösning raderar effektivt alla Wi-Fi-nätverksprofiler och deras motsvarande konfigurationsinformation på enheten. Dina appar, personliga filer och andra inställningar påverkas inte av återställning nätet. Öppna menyn "Inställningar", välj sedan "Allmänt". Rulla nedåt på skärmen, tryck på "Reset" och välj sedan "Reset nätverksinställningar." Att få åtkomst till ditt trådlösa nätverk måste du ange nätverkets information om Wi-Fi-skärm.

Avstånd och Störningar

IPad Wi-Fi-ikonen - som ligger i iPhone statusfält - visar styrkan av en Wi-Fi-nätverk signal. Antalet staplar som visas i ikonen motsvarar signalens styrka. Om signalstyrkan är låg, måste du flytta enheten närmare routern för att undvika att förlora anslutningen till Wi-Fi-nätverk. Utöver din iPad avstånd från routern, störningskällor - såsom betongväggar och mikrovågsugnar - kan också orsaka enheten att förlora den trådlösa anslutningen till nätverket. Dessa poster kan störa eller försämra signalen innan det når din iPad. För att lösa detta problem genom att flytta din iPad till en plats som har en tydlig signal väg till routern.

Kontrollera din trådlösa router

Om du fortfarande har problem med att upprätthålla en anslutning till nätverket efter felsökning av iPad kan du router vara orsaken till problemen anslutnings. Denna situation är troligen om andra trådlösa enheter är också har problem med att ansluta till nätverket. Omstart eller återställa routern kan lösa många anslutnings fel i samband med buggar och buggar. De omstart processcykler routern bort och sedan vänder det igen, samtidigt återställa routern återgår enheten till fabriksinställningarna. Använd routerns fysiska återställningsknappen eller webbaserad administration för att återställa eller starta om enheten. Se routerns manual för specifika instruktioner om hur man startar och återställa enheten. Till exempel, om du äger en Linksys router, tryck på "Reset" -knappen, och sedan hålla den under 10 sekunder för att återställa enheten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com