Hur man redigerar bara en person i ett foto

May 6

Hur man redigerar bara en person i ett foto


Ibland kan det vara nödvändigt att redigera bara en individ på ett fotografi. Modifieringarna kan innefatta att ändra färgkontrasten för personen eller ändra färgerna för att matcha resten av bilden. Ett urval mask ger dig möjlighet att framgångsrikt redigera en person i ett foto, medan resten av bilden orörd. Olika bildredigeringsprogram har urvals masker, till exempel Adobe Photoshop, GIMP eller Corel Paint Photo Pro.

Instruktioner

1 Öppna bildredigerare och ladda önskad bild. Zooma in på den person som du vill redigera så att de fyller skärmen.

2 Välj den magnetiska markeringsverktyget i verktygsfältet.

3 Klicka och försiktigt dra markören runt personens omkrets. Den magnetiska markeringsverktyg upptäcker automatiskt färgvariationer och krama kanten av den enskilde du väljer. Oroa dig inte om valet är inte perfekt. Avsluta genom att bilda en fullständig beskrivning av personen och klicka på punkten där du startade.

4 Välj lassomarkeringsverktyget i verktygsfältet. Håll "Shift" samtidigt som du klickar och drar verktyget att åtgärda eventuella delar av det val som den magnetiska verktyg kan ha missat. Problemområden är vanligtvis hår och fläckar där färgen på den person och färgen på bakgrunden är likartade.

5 Hold "Alt" när du använder lasso markeringsverktyget för att subtrahera och avmarkera alla områden i bakgrunden som inte bör vara i din slutliga urvalet.

6 Välj "Feather" från menyn "Välj". Ange ett värde av 3-10, beroende på storleken på din markerade området, och klicka på "OK". Den fjäder verktyg mjukar markeringsramen och eliminerar onaturligt skarpa kanter.

7 Utför nödvändiga ändringar till den person som du har valt.

8 Spara ditt arbete.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com