Hur beräknar jag Strömförbrukning av dator för ett nätaggregat?

April 26

Hur beräknar jag Strömförbrukning av dator för ett nätaggregat?


En dator strömförsörjning drar växelström (AC) från en elektrisk kraftkälla såsom ett vägguttag och omvandlar den till reglerad likström (DC) vid angivna spänningar för att tillfredsställa datorns totala effektbehov. När en ny dator är byggd från grunden eller en misslyckad strömförsörjning måste bytas ut på en befintlig dator, måste systembyggaren installera ett nätaggregat som kommer att vara tillräckliga för datorn. Du kan beräkna krävs betyget för en dator nätaggregat som en funktion av energiförbrukningen hos enskilda komponenter.

Instruktioner

1 Bestäm effektbehov (mätt i watt) är de elektriska komponenterna i datorn genom att forska specifikationer som offentliggjorts av tillverkaren av varje komponent. Inkludera följande komponenter i denna beräkning: processor (CPU), grafikkort, optisk (CD / DVD) enhet, hårddiskar, kylfläktar, RAM (minne) moduler och inbyggd display (endast om det är faktiskt integreras i dator, som med en bärbar dator).

2 Lägg ihop kraftbehov alla komponenter som bestämts i steg 1 för att komma fram till en sammanlagd effektbehov.

3 Tillsätt 20 procent till den totala effekt beräknas i steg 2 genom att multiplicera detta belopp med 1,2 för att komma fram till den minsta effekt för din strömförsörjning. Ett nätaggregat kan överhettas och förlora effektivitet när den drivs vid sin gräns; Därför garanterar 20 procents marginal den fungerar effektivt utan att överbelasta.

4 Installera strömförsörjningen med den lägsta märkeffekt som är lika med eller större än effektbudgeten beräknas i steg 3.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com