Hur man Låt att väcka en dator från LAN

September 24

Hur man Låt att väcka en dator från LAN


Individer kan använda flera datorer under dagen, såsom en PC för hushållsbruk och en stationär arbetsstation på kontoret. Höghastighetsanslutning till Internet (DSL, kabel, etc.) är i huvudsak en gigantisk nätverk, gör det möjligt för PC-användare att fjärransluta till andra datorer, förutom att ge tillgång till webbplatser. Vissa fjärranslutningsteknik, dock lämna datorn påslagen hela dagen; att avfall elektricitet. I stället kan du spara resurser och pengar genom att spåren från LAN (Local Area Network) tillvägagångssätt, eller "wake-on-LAN" för att slå på och ansluta till datorn när den är i en låg energisparläge.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" eller Windows klot logotypen längst ner på skrivbordet för att visa startmenyn. Välj "Kör" från menyn, som öppnar en dialogruta. Skriv "kontroll netconnections" eller "ncpa.cpl" i det tomma fältet "Öppna" och sedan klicka på "OK" knappen för att öppna "Nätverksanslutningar" i dialogrutan.

2 Klicka på fliken "Allmänt" så det är på framsidan av dialogrutan.

3 Klicka på knappen "Configure", som öppnar en annan dialogruta. Välj fliken "Avancerat" för att visa det på framsidan av lådan.

4 Klicka för att markera "Wake Från Shutdown" i avsnittet "egendom". Klicka på pilen under "värde" och välj "On".

5 Klicka för att markera "Wake Up Capabilities" i avsnittet "egendom". Klicka på pilen under "värde" och välj "Magic Packet".

6 Välj "Power Management" -fliken i dialogrutan för att föra den framåt.

7 Läs val och varningen, och bestämma om du vill tillåta dem; Klicka på en bock i rutorna bredvid de alternativ som du vill tillåta.

8 Klicka på "OK" för att spara inställningarna som gör det möjligt för datorn att vakna från LAN. Klicka på "OK" -knappen i andra dialogrutor för att avsluta ut.

Tips

  • Beroende på ålder av datorn, kan du behöva aktivera vakna från LAN i BIOS (Basic Input / Output System) samt. Besök datortillverkarens supportwebbplats eller läsa manualen för att hitta information om BIOS. Dessutom, använd länken i avsnittet nedan "Resurser" för en allmän handledning om hur aktiverings vakna från LAN i BIOS.
  • Aktivera vakna från LAN kan lämna datorn sårbar för hackare (se Resurser).

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com