Hur man bygger Logic för programmering

June 25

Hur man bygger Logic för programmering


Logik i datorprogrammering ger specifika instruktioner till datorn om vad man ska göra i olika situationer. Som program blir mer komplexa, så gör logiken som behövs för att hålla programmet igång. Att bygga din egen personliga logik hjälper till att ändra din hjärna så att du kan attackera datorproblem från den rätta logiska fronten.

Instruktioner

1 Lär dig grunderna i "C" programmeringsspråk. Detta är den mest skiftande språket att programmera med och tenderar att vara basen för de flesta av logikprogram. Du kan göra detta genom självstudier eller en klass.

2 Börja skriva enkla program. Det låter fånigt, men att bygga dina kunskaper så att du kan skriva klart en "om detta, då det" program det kommer att hjälpa dig när du flyttar längre ner logik tåget.

3 Testa alla program du skriver för alla parametrar. Se till att du har byggt logiken korrekt genom att ge programmet alla möjliga alternativ och se till att det fortfarande fungerar. Om det finns ett problem, gå tillbaka och omstrukturera din logik. Till exempel, om ett svar kan vara mellan en och 10, försöka ge datorn varje enskilt nummer och se till att det fungerar "om detta, så att" mening korrekt.

4 Studie logiska problem. Plocka upp en bok på den lokala bokhandeln och testa ditt sinne med logiska problem. Detta hjälper dig att sätta saker i rätt ordning och får du använde för att formatet. I huvudsak blir det dig att tänka som en dator, eftersom du bara kan gå ut den information du har - precis som maskinen.

5 Prova olika metoder för att lösa logiska problem. Många föredrar grafen metoden, där du korsar referens alla objekt med varandra och markera diagrammet med "+" och "-" tills du hittar lösningen. Den "-" representerar något svar kan det inte vara och "+" är det rätta svaret. Du kan använda samma typ av diagram för att hjälpa dig att planera ett program.

6 Skriv en logisk program som testar logik. Till exempel för att koppla in en rad frågor får ett svar som "20 frågor"; detta hjälper dig att tänka logiskt genom programmet, och är ett spel du kan spela efteråt för att testa din logik.

7 Öva dina kunskaper i programmering varje dag. Om du arbetar med logik hela tiden, blir det andra natur, men i början innebär detta att öva konsekvent. Även om du bara göra något litet, låt inte din programmering sitta sysslolös, eftersom du kommer sannolikt att glömma.

8 Undersök andra program och se om du kan avgöra varför programmeraren skrev koden på detta sätt. Samtidigt, leta efter hål eller hur du kan göra programmet köra snabbare. Som kod börjar löpa länge finns det ibland platser där du kan klippa ut steg eller ändra stegen för att göra det mer strömlinjeformad.

Tips

  • Hålla fast vid det. Logiken är enkel och komplex på en gång. Det finns många vägar, så att hitta den rätta vägen är något subjektivt.
  • Logik är inte en "rätt" och "fel" sorts ämne, som argument kan göras för många olika metoder. Håll ditt sinne öppet för att arbeta med andra, vars logik kan vara annorlunda än din egen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com