Säkerhetskopiera Daily datorarbete

February 17

Säkerhetskopiera Daily datorarbete


Datorer är pålitliga verktyg som hjälper dig att få jobbet gjort snabbt. Däremot kan datorer kraschar på grund av skadlig programvara (malware) eller hårdvarufel. Detta kan leda till att du förlorar viktiga filer. För att förhindra detta, måste du säkerhetskopiera dina filer på en regelbunden basis. Windows operativsystem har inbyggda program som låter dig säkerhetskopiera dina filer. Men om du har Windows XP Home Edition, måste du installera verktyg för säkerhetskopiering.

Instruktioner

Windows XP

1 Sätt in Windows XP-skivan i CD-enheten. I de flesta fall kommer Windows XP körs automatiskt skivan för dig. Om den inte gör det, klicka på "Start" och välj "Den här datorn". Nästa dubbelklicka på bild på CD.

2 Klicka på "Utför ytterligare aktiviteter" i "Välkommen" skärmen. Klicka sedan på "Bläddra denna CD."

3 Dubbelklicka på "ValueAdd mappen", "Msft" och "Ntbackup" i Windows Explorer.

4 Installera verktyg för säkerhetskopiering genom att dubbelklicka "Ntbackup.msi."

5 Gå till backup guiden Windows XP. Klicka på "Start", gå till "Alla program", "Tillbehör", "Systemverktyg" och klicka på "Backup."

6 Klicka på "Nästa" och välj "säkerhetskopiera filer och inställningar."

7 Välj vilken typ av filer du vill säkerhetskopiera. Var försiktig med att säkerhetskopiera alla dina uppgifter, eftersom det kan ta upp en hel del utrymme. Välj "Låt mig välja Vad Backup" alternativet.

8 I "Backup Type, destination och namn" fönstret, klicka på "Bläddra" och bestämma var du vill spara dina filer.

9 I den sista sidan av backup guiden, klicka på "Avancerat" och klicka på "Nästa". Detta kommer att ge dig tillgång till "När Backup" sidan. Välj "Senare," klicka "Set Schema" för att komma åt "Schedule Job" fönstret.

10 Välj noga den tid och de dagar du vill säkerhetskopiera dina filer och klicka på "OK". Därefter klickar du på "Finish" för att börja säkerhetskopiera filerna.

Windows 7 och Vista

11 Klicka på "Start", "Säkerhetskopiering och återställning" och klicka på "säkerhetskopiering och återställning" -ikonen.

12 Klicka på "Konfigurera säkerhetskopiering."

13 Välj en plats för att säkerhetskopiera filer.

14 Klicka på "Nästa" och välj "Låt Windows Välj" och klicka på "Nästa" igen.

15 Klicka på "Ändra schema." Detta gör att du kan skapa ditt eget schema. Om du vill säkerhetskopiera ditt arbete varje dag, välj "Daily" och klicka på "OK". Klicka på "Backup Now" start säkerhetskopiera dina filer.

Tips

  • Säkerhetskopiering och återställning finns även för Windows Vista-användare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com