Hur man identifierar komponenterna i en webbadress

November 28

Hur man identifierar komponenterna i en webbadress


Du skriver förmodligen i dussintals webbadresser varje dag när du surfar på Internet, besöka alla dina favoritwebbplatser. URL är en förkortning för Uniform Resource Locator. Det är den tekniska benämningen vad du tycker om som en webbadress. Att veta vad varje del av en URL innebär och hur man identifierar det kan hjälpa dig att förbli säker på nätet och undvika att falla för bedrägerier och falska webbplatser.

Instruktioner

1 Identifiera den del av webbadressen som föregår ": //" tecken. Denna del identifierar protokollet som används för webbadressen. "Http: //" den vanligaste början för en URL identifierar Hypertext Transfer Protocol (HTTP). Detta protokoll används för överföring av webbsidor. Ett liknande protokoll är HTTPS, en säker version av HTTP. Du kan märka webbadresser som börjar med "https: //" när du besöker webbplatser som hanterar personlig information, såsom din bank. Du kan också stöta på webbadresser som börjar med "ftp: //" signalerar användningen av File Transfer Protocol (FTP). Vissa webbadresser börjar med "mailto: //" identifiera resten av webbadressen som en e-postadress.

2 Hitta den del av webbadressen som ligger mellan ": //" och den första "/". Denna del identifierar server där webbplatsen finns, och består av flera separata sektioner, åtskilda av perioder i form "subdomain.domain.extension". Ett stort antal bedrägerier utnyttja människors begränsad kunskap om hur webbadresser funktionen genom att skapa webbplatser som ser legitima, men inte är det. Till exempel, om en bank verkliga hemsida ligger på "http://www.yourbank.com/" skulle bedragare skapa en webbplats på "http://www.yourbank.com.scamming.net/" sedan börja skicka e-post rikta kunder i den banken för att ändra lösenord på bluff webbplats.

3 Identifiera den del av URL belägen efter den första "/". Denna del, i förekommande fall, identifierar den exakta filen webbläsaren har åtkomst, inklusive mappar och undermappar det kan placeras i. Till exempel, om du har tillgång till filen "myaccount.html", som ingår i "kunder" mapp på din bankens hemsida, skulle URL vara "http://www.yourbank.com/customers/myaccount.html".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com