Hur man installerar Debian på en Compaq Presario 2200

January 11

Debian Linux är ett operativsystem med öppen källkod som kan fritt laddas ner från Internet. Målet med Debian-projektet är att ge en stabil utdelning som bara använder öppen källkod komponenter. Compaq Presario 2200 uppfyller de rekommenderade maskinvarukraven för Debian Linux. Debian 5 inkluderar drivrutiner för alla komponenter som finns i Compaq Presario 2200. Efter installation, trådlösa och USB komponenter fungerar utan ytterligare konfiguration. CD-spelaren fungerar även med den inbyggda Nautilus CD Burner. Se Debians hjälpsystemet efter installationen för ytterligare information.

Instruktioner

1 Ladda ner i386 "Small CD" installation ISO bild, som är märkt som 180 MB, och bränna den på en CD-skiva med CD-bränning program. Om du inte har tillgång till Internet under installationen, ladda ner hela DVD-uppsättning i stället. Den fullständiga uppsättningen innehåller alla 25.000 tillgängliga program och spänner fyra dvd-skivor.

2 Sätt i installationsskivan i Compaq Presario 2200 och starta om datorn.

3 Tryck på "Tab" för att välja språk från listan och "Enter" för att fortsätta.

4 Tryck på "Tab" för att välja land från listan och "Enter" för att fortsätta.

5 Tryck på "Tab" för att välja tangentbordslayout från listan och "Enter" för att fortsätta. För en Compaq Presario 2200 köpte i USA, väljer amerikansk engelska.

6 Ange ett namn för ditt system. Detta namn kommer att användas för att identifiera din dator när du ansluter till ett nätverk.

7 Ange ett domännamn för ditt system. Det här alternativet används oftare på företagsnätverk; hemanvändare bör lämna standardalternativet och fortsätta.

8 Välj din tidszon i listan och fortsätta.

9 Tryck på "Enter" för att få installations partitionera enheten automatiskt. Tryck sedan på "Enter" igen för att bekräfta enheten.

10 Tryck på "Enter" för att acceptera standardpartitionsschemat.

11 Tryck på "Enter" för att bekräfta.

12 Tryck på "Enter" för att formatera hårddisken.

13 Ange ett root-lösenord. Root är Linux motsvarighet till "Administratör". Var noga med att använda ett långt lösenord och förvara det på ett säkert ställe.

14 Ange ditt namn. Detta är användarkontot du använder för att logga in och få tillgång till program normalt. Root-användaren bör reserveras endast för systemunderhåll och installationsuppgifter.

15 Skriv in ditt användarnamn. Detta är inloggnings ansluten till ditt namn på systemet. Till exempel, om du skrev John Smith i föregående steg, kan du ange ett användarnamn namnet "John" eller "jsmith." Användarnamnet måste innehålla endast små bokstäver eller siffror och ska börja med en bokstav.

16 Ange ditt lösenord.

17 Välj din spegel land. Detta bör vara det land som ligger närmast dig för nedladdning ändamål. Detta val avgör var din dator ser när du hämtar uppdateringar.

18 Ange en spegel arkiv. Om du är osäker på vilken närmare, lämna standardalternativet.

19 Ange proxyinformationen. Denna information bör tillhandahållas av nätverksadministratören. De flesta hemanvändare bör lämna det tomt.

20 Tryck på "Mellanslag" för att välja "Skrivbordsmiljö" och "laptop" programvarupaket. Detta kommer att installera de program du behöver. Välj någon extra programvara från listan och sedan fortsätta.

21 Tryck på "Enter" för att installera bootloader.

22 Tryck på "Enter" för att göra det möjligt för installatören att starta om datorn. När datorn har startat, är systemet redo för användning. Om du använde liten CD, är alla program up-to-date. Om du har använt full uppsättning, kommer systemet att börja ladda ner uppdateringar när du ansluter till Internet.

Tips

  • Det är en bra idé att använda små cd-uppsättning, som programmen kommer att vara helt upp-to-date när systemet är installerat och nedladdning är mycket snabbare. Den fullständiga uppsättningen inkluderar server- och utvecklarfiler som de flesta användare av bärbara datorer inte behöver.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com