Hur man Starta Windows Explorer utan att starta

February 28

Allteftersom tiden går och nya versioner av Windows släpps, de är i allmänhet mer stabil. Den ökända hårda kraschar och "blå skärmar av döden" långsamt blir ett minne blott. Även med dessa saker blir mindre vanligt, är det fortfarande viktigt att veta hur man gör grundläggande datorn startas om och fixar själv, bara för säkerhets skull.

Instruktioner

1 Öppna Aktivitetshanteraren. Det finns två vanliga sätt att göra detta. Tryck Alt + Ctrl + Del eller högerklicka på aktivitetsfältet och välj "Task Manager" på menyn.

2 Klicka på fliken "Processer" längst upp i fönstret. Det är oftast den andra.

3 Sortera processer med namn genom att klicka på "Image Name" längst upp i den första kolumnen.

4 Bläddra nedåt i listan tills du hittar "explorer.exe." Detta är själva programmet som gör ditt fönster, skrivbordet och menyer arbete.

5 Högerklicka på explorer.exe och välj "Avsluta process." Du kommer att få en varningsruta som frågar om du är säker. Säg "Ja" och fortsätter. Detta kommer att orsaka de flesta av de saker på skärmen för att försvinna och sedan dyka upp igen några sekunder senare.

Tips

  • Om saker på skärmen inte komma tillbaka på egen hand, gå till menyn "File" längst upp i fönstret Aktivitetshanteraren och välj "Ny aktivitet (Kör) ..." I fönstret som dyker upp, ange "explorer.exe" och klicka på "OK".
  • Detta är en kortsiktig i bästa fall. Efter Windows kommer tillbaka, spara arbete och starta Windows på vanligt sätt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com