För vad är "Microsoft SQL Server" som används?

September 12

Sedan 1988 har Microsoft erbjudit sin SQL Server-databas programvara. SQL (uttalas "uppföljaren"), eller Structured Query Language, är en standardiserad uppsättning kommandon programmerare använder för att hantera data. SQL Server är en snabb, pålitlig förvar för att organisera stora mängder information. Det ger verktyg för att dela data och ett säkerhetssystem för att hålla den säker.

Klient-server

SQL Server använder klient-server datahantering den. Med klient-server, som kallas ett program klienten begär data från en server-program, vanligtvis på en annan dator. Servern utvärderar begäran och skickar data tillbaka till klienten. Detta förbättrar säkerheten eftersom kunden måste ge korrekt lösenord för servern att släppa data. Det hjälper också hastighet dataåtkomst eftersom serverdatorn gör allt det hårda arbetet med datahantering; klienten erhåller resultatet. En organisation som använder SQL Server har vanligen flera dedikerade datorer för det.

relationsdatabaser

Du kan organisera data på många olika sätt. Du kan skriva det i en enkel fil, organisera det i ett kalkylblad eller dela .den i separata delar. Om du kör en stor webbplats och har miljontals skivor för att hantera, är viktig effektivitet. Microsoft SQL Server använder en dataorganisation metod som kallas en relationsdatabas. En databas designer ser på organisationens uppgifter och skapar strukturer som kallas tabeller för att lagra den. Genom att länka tabellerna i olika kombinationer, hon kan, till exempel, se hur många kunder hon har enligt stat, vad de har köpt och hur ofta de besöker webbplatsen.

SQL-språket

SQL Server använder SQL-språket. Med hjälp av SQL, en programmerare kan skapa tabeller, lägga till, ta bort eller uppdatera data och sortera och hämta det snabbt. Olika mjukvaruföretag, som Oracle och MySQL, också använda SQL-språket, så att programmerare att använda samma färdigheter för att hantera data som lagras på olika system.

verktyg

Kärnan i SQL Server är det program som behandlar dataförfrågningar från klientprogram. Dessutom har det program för att bygga databaser, importera och exportera data och övervaka databasens prestanda. Medan en programmerare kan göra många av dessa uppgifter från SQL-språket, de extra programvaruverktyg gör jobbet lättare att lära sig och utföra.

Säkerhet och integritet

Om du är ansvarig för ett företags data, måste du hantera som kan och kan inte komma åt den. Med SQL Server, kan du tilldela många olika nivåer av säkerhet, så att vissa användare se eller ändra data och låsa andra användare ut. Det låter också en programmerare bygga regler i databasen för att säkerställa att uppgifterna har integritet. Till exempel kan kundens adress har en regel som staten måste komma från en lista av statliga förkortningar. Om en användare försöker skriva in ett tillstånd av "ZX," SQL Server kommer att avvisa det.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com