Hur Kopiera EEPROM

February 26

Hur Kopiera EEPROM


EEPROM, även känd som E2PROM dubbel e prom, e-kvadrat, eller helt enkelt e-prom, är en akronym för elektriskt raderbara programmerbara läsminne.

Det är icke-flyktigt minne - minne som behåller lagrad information när datorn är avstängd - används i datorer och annan elektronisk utrustning. EEPROM är kritisk, eftersom den lagrar den datalogger operativsystemet och andra användarprogram. Med andra ord, läsminne lagrar värdefull information som inte bara gör datorn att starta men att utföra specifika operationer också.

Det finns två versioner av EEPROM: OTP (One-Time programmerbar) och UV-version. OTP-versionen kan programmeras en gång och kan inte raderas elektriskt. UV-versionen av EEPROM är en omprogrammerbara enhet som använder ultraviolett ljus för att radera data. Det finns ingen inbyggd skyddsmekanism som förhindrar att innehållet i EEPROM kopieras från ett moderkort till en annan.

Instruktioner

Kopia EEPROM med användande av Fast Serial Flash

1 Klicka på "Lägg kort" -knappen. Öppna "totala fasen kort" och välj adaptern i listan för att programmera målenheten.

2 Klicka på "Välj Target Device" och välj "del filen" från listan som matchar ditt moderkort Flash och EEPROM-minne. Om en del inte finns väljer "XML-baserade delar bibliotek" att lägga till nya delar eller modifiera befintliga delar.

3 Klicka på "fullfjädrad hex editor" för att ladda och programdata i enheten. Redigera data genom att klicka på flikarna högst upp på "Läs Device", "Program och Verifiera", "Program", "Bekräfta", "Radera" eller "Stopp".

Kopia EEPROM med hjälp SuperPro Series Software

4 Klicka på "Device" ikonen för att välja IC chip från tillverkaren och artikelnummer finns på moderkortet chip. Markera tillverkare och enhetsnamn.

5 Klicka på "Läs" ikonen för att läsa från chip. Detta kommer att placera data i datorn buffert. "Device" tillverkare "buffert" information och "kontrollsumma" visas högst upp på skärmen.

6 Klicka på "Program" i menyn till höger och programvaran avslutar programmeringen av ett nytt chip. Klicka på "Verifiera" för att validera ett chip mot data i bufferten. Klicka på "Auto" för att automatiskt radera ett chip. Klicka på "Auto" för en "blankocheck" för att säkerställa chipet raderas. Klicka på "Auto" även program och verifierar chip i en sekvens.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com