Vad behöver jag göra min PC Wireless?

July 2

Vad behöver jag göra min PC Wireless?


Att sätta upp en trådlös Internet-anslutning kan verka som en svår uppgift full av tekniskt mumbo-jumbo, förvirrande maskiner och ändlösa instruktioner. Men när du vet exakt vad du behöver, ställa det hela är en enkel process. Allt du behöver är ett par enkla bitar av utrustning.

Bredbandsanslutning till Internet

En bredbandsanslutning till Internet är bara en finare term för en snabb anslutning - mycket snabbare än uppringd. En bredbandsanslutning är den typ av anslutning som krävs för att stödja ett trådlöst nätverk. Två vanliga bredbandsanslutningstyper är Digital Subscriber Line, eller DSL och kabel Internet. Båda kan köpas via en lokal Internetleverantör. Dessa tjänster betalas för varje månad, och priset återspeglar ofta hastighet och bandbredd du får.

bredbandsmodem

Ett bredbandsmodem är den enhet som ger datorn en Internet-anslutning. På en fast installation, skulle du ha modemet ansluten direkt till en dator, ger det en Internet-anslutning. Bredbandsmodem levereras ofta av Internetleverantören för att se till att du inte köper en inkompatibel modem. Om en tillhandahölls inte, ring din ISP, och förklara vad du försöker att göra innan du ber dem vilken typ av bredbandsmodem de rekommenderar.

Trådlös router

En trådlös router används för att göra anslutningen trådlöst. Den ansluts till modemet i stället för datorn, skicka Internet till datorn via radiofrekvenser. En annan fördel med trådlösa routrar är att de tillåter flera datorer att ansluta till nätverket och använda Internet. Den teknik som används kallas en 802,11 Internet-anslutning, och bokstaven efter siffran representerar ålder och hastigheten av routern teknik. År 2009 blev den typ av anslutning 802.11n certifierad, och, tills en annan uppgradering kommer ut, är det snabbaste av gäng.

Trådlös nätverksadapter

Ett trådlöst nätverkskort behövs för att datorn ska kunna plocka upp den trådlösa Internet signalen sänds i hela hemmet. Men sällsynt i det förflutna, de flesta datorer levereras med inbyggda trådlösa nätverksadaptrar. Innan du köper en, kontrollera datorns dokumentation eller ser på nätet för att ta reda på om din modell kom med en inkluderad. Om inte, har du ett par alternativ att överväga innan du väljer en.

Trådlös nätverksadapter Typer

Den första typen av trådlösa nätverkskortet är en USB-adapter. Detta är desto lättare enheten att ställa upp. Den ansluts till en ledig USB-port på datorn. USB-adaptrar brukar få sämre signalkvalitet till PCI-kort. PCI och PCI Express-kort koppla in antingen PCI- eller PCI Express-kortplatser inuti datorn. Detta kräver att du öppnar din dator torn för att installera adaptern genom att koppla den till ett öppet spår.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com