Hur man skapar ett serienummer i Access

June 1

Hur man skapar ett serienummer i Access


Microsoft Access, en databas verktyg som används för inventering, spårning och listor, är en del av Microsoft Office-serien. Programmet tillåter användare möjlighet att skapa ett index där de kan lägga till serienummer. Detta hjälper användare att hålla koll på sina lager, speciellt om inventeringen har liknande namn. Microsoft erbjuder en gratis testversion av Access på sin webbplats. Som av mars 2011, kan du ladda ner 2010 års upplaga av Tillträde för $ 140.

Instruktioner

1 Open Access genom att dubbelklicka på dess ikoner. Öppna filen som du vill lägga till serienummer eller skapa en ny fil.

2 Skapa en tabell om du har öppnat ett nytt dokument. Tryck på "Infoga" -menyn och bläddra till "Table". Ange lämpliga dimensioner i pop-up fönster och trycka på "Skapa".

3 Högerklicka på namnet på tabellen med data som du vill lägga till serienummer och bläddra till "Design View."

4 Klicka på lämpligt fält och välj relevant "Fältnamn". Tryck på "Field Properties" -fliken och sedan "fliken Allmänt."

5 Klicka på rutan bredvid "Ja (inga dubbletter)" så att rutan visar en kontroll och klicka på "OK". Detta slutför index för tabellen.

6 Navigera till den rad som innehåller objektet som du vill ge ett serienummer. Klicka på den tomma index och ange ett lämpligt serienummer, såsom "1234."

7 Upprepa processen att lägga serienummer tills du är klar med alla serienummer. Varje serienummer måste vara unikt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com