Hur man ansluter en eSATA extern hårddisk

June 6

Med den ökande populariteten för externa SATA-enheter som ansluter med hjälp av eSATA specifikationer, är det viktigt för datoranvändare att acklimatisera sig till detta växande teknik. ESATA specifikation tillåter datorenheter som ska anslutas externt, med samma interna överföringsprotokoll av interna hårddiskar. Lyckligtvis är denna höga bandbredd externa datagränssnitt extremt lätt att använda för datoranvändare på alla nivåer.

Instruktioner

1 Se till att din eSATA hårddisk är frånkopplad.

2 Anslut eSATA-kabeln från baksidan av den externa hårddisken till eSATA-port på datorn. Denna kontakt brukar finnas på baksidan av datorn och är fastkilad för att möjliggöra anslutning i endast en orientering.

3 Anslut dig eSATA-hårddisk i eluttaget och slå på alla strömbrytare.

4 Vänta för datorn att känna igen eSATA-enheten och installera alla nödvändiga drivrutiner för det.

5 Överföra en fil till och från enheten, om detta är den första anslutningen till datorn för att testa enheten funktionalitet.

Tips

  • eSATA-enheter är kapabla att höga överföringshastigheter, och som sådan gör en bra förvaringsplats för filmer och icke väsentliga program såsom videospel.
  • Medan eSATA-enheter erbjuder bra prestanda och mobilitet är det välbetänkt att installera kritiska program och systemfiler på dem, som externa hårddiskar är fortfarande långsammare än sina interna motsvarigheter.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com