Hur man använder GDB med Eclipse

May 6

GNU-projektet Debugger (GDB) är en utveckling av programvara verktyg som låter dig felsöka C / C ++ applikationer. Felsökning kan du köra din programvara på ett kontrollerat sätt, till exempel paus efter varje kodrad har körts. Detta ger dig möjlighet att analysera beteende och fånga insekter. Du kan också använda avlusare att visa innehållet i minnet och programstapeln. Felsökning är en viktig aspekt för mjukvaruutveckling. Om du använder Eclipse integrerad utvecklingsmiljö (IDE), kan du använda GDB för att felsöka dina program.

Instruktioner

1 Ladda Eclipse IDE genom att klicka på ikonen. Programmets huvudfönster visas.

2 Leta reda på gröna "Debug" knappen, som ligger på knappraden till toppen av programmets huvudfönster. Till höger om "Debug" knappen är en liten, svart triangel.

3 Klicka på den lilla svarta triangeln för att expandera en snabbmeny.

4 Klicka på inställningen "debug konfigurationer" i snabbmenyn. Ett fönster märkt "debug konfigurationer" visas.

5 Klicka på fliken som heter "Debugger." Ett antal debugger inställningar visas i huvuddelen av "debug Konfigurationer" -fönstret.

6 Klicka på "Bläddra" -knappen under "Debugger Inställningar" för att öppna upp ett "GDB debugger" fönstret. Navigera till den plats där GDB är installerat på datorn och tryck på "Öppna" -knappen. Det här fönstret kommer att försvinna.

7 Klicka på knappen "Stäng" i "debug konfigurationer" fönstret för att spara dina ändringar och avsluta det här fönstret. GDB debugger är nu inställd på din Eclipse installation.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com